Tuki ja turva mökkivuokrauksessasi

Kukaan ei ole seppä syntyessään. Mökkivuokrauksessa kaikki mahdollinen tuki ja turva on tarpeen onnistumisen takaamiseksi. Aloittaessasi otat askeleen tuntemattomaan. Et voi mitenkään tietää ja osata kaikkea, myöhemminkään.

Mikä sinua mietityttää mökkivuokrauksessa?

Olen saanut paljon ilmoittautumisia Onnistu mökkivuokrauksen aloituksessa -webinaariin, jonka pidän 4.4. klo 11.30 – 12.30. Kiitos kaikille ilmoittautuneille! Jos et ole vielä mukana, pääset ilmoittautumaan täältä. Lisätietoja ilmoittautuneille pian luvassa sähköpostitse.

Jo mukaan ilmoittautuessa on mahdollista esittää kysymyksiä ja kertoa, mikä mietityttää eniten. Tähän mennessä mukaan ilmoittautuneita askarruttavat muun muassa lakisääteiset velvollisuudet. Verotukseen liittyvät asiat. Mökin mukavuudet. Hinnoittelu. Vastuut ja vakuutukset.

Sydämeni kuitenkin oikein paisui myötätunnosta, kun luin tämän kommentin vastikään mukaan ilmoittautuneelta.

Vuokraan ensimmäistä kesää, enkä vielä tiedä edes mitä kysyä. Pelottaa vaan valtavasti😖  – A.M.

Tunnistan täysin tämän tunteen.

Kun olin päättänyt aloittaa mökkini vuokrauksen, olin tismalleen saman tunnetilan vallassa. Hapuilin pimeässä ja pelko valtasi alituiseen minut.

Mitä ihmettä olin tekemässä, kun en edes tiennyt, mitä olin tekemässä?

Olin päättänyt onnistua. Saada kaiken toimimaan. Niinpä pikkuhiljaa, hitaasti, kalliisti ja tuskallisesti kantapään kautta oppien mökkivuokraus alkoi sujua.

Yksinäisyys, osaamattomuus ja epävarmuus raastavat

Olin yksin. Ei ollut ketään, keneltä kysyä. Ei ketään, joka neuvoisi ja auttaisi. Ei ketään, joka hälventäisi pelkojani. Ei ketään, jonka kanssa jakaa onnistumisen riemut.

Kuljin kuin sumussa. En edes tiennyt, mikä minua odottaisi. Etenin vastoinkäymisten reunustamalla polulla eteenpäin. Pelotti vietävästi. Aivan kuten nyt webinaariin ilmoittautunutta, joka on tänä kesänä aloittamassa mökkivuokraustaan.

Silloin päätin, että kenenkään muun ei tarvitsisi kokea samaa, jos vain suinkin pystyisin asiaan vaikuttamaan.

Osaaminen palvelee osaamista

Kun oma mökkivuokraukseni sujui jo mukavasti, autoin muitakin aloittamaan mökkivuokrausta. Konkreettisesti ja kädestä pitäen. Ymmärsin kuitenkin, että näin pystyn auttamaan vain hyvin pientä joukkoa.

Kirjoitin ylös kaiken oppimani. Syntyi Mökkivuokraajan käsikirja. Pystyin jakamaan apua ja osaamista yhä laajemmalle. Kenelle tahansa, joka halusi kirjan opit itselleen.

Opin yhä lisää. Halusin jakaa oppimiani asioita. Halusin, että mahdollisimman moni hyötyisi. Loin Mökkivuokraajan palvelun. Nyt pystyin auttamaan kirjoitusteni ja ilmaisten materiaalien avulla ketä tahansa.

Minulta pyydettiin yhä syvempää osaamista avuksi. Vaikeinta on aloittaminen.Todella syväluotaava kurssi mökkivuokrauksen aloittamisesta oli toivotuin lisä palveluun.

Niinpä loin kurssin. Siinä kesti pitkään. Miten koota KAIKKI, mitä mökkivuokrauksen aloituksessa tarvitaan, yhdeksi, selkeästi eteneväksi kokonaisuudeksi?

Lopulta kurssilla oli kaikki tarvittava. Oikealla asenteella. Arvostaen, kunnioittaen niin kurssilaista, mökkiä kuin vieraitakin. Kaikki lakisääteisistä vaatimuksista tarkistuslistoihin. Asiakaspalvelun pelisäännöt. Mökillä huomioitavat asiat, ensisammutuskalustosta mehukannuun. Myönteiseen sävyyn.

7 askeleen oikopolku onnistumiseen mökkivuokrauksen aloituksessa.

Kerron erittäin tiivistetysti kurssin sisällön 4.4. webinaarissa.

Haluan auttaa hälventämään pelkojasi.

Haluan auttaa sinua onnistumaan mökkivuokrauksen aloituksessa.

Haluan, että saat kaiken tarvitsemasi osaamisen ja tuen.

Kaikki tarvittava tieto kurssimateriaaleissa. Ja sisäpiirin tuki. Aloittelijoista konkareihin. Myönteistä, kannustavaa, auttavaa. Ideointia ja palautetta, monesta eri näkökulmasta. Vihdoinkin sinunkin saatavillasi.

Ettei sinun tarvitse tuntea samaa epätoivoa, pelkoa ja yksinäisyyttä, mitä minä koin.

Tuki ja turva odottavat, Anneli ja kaikki muut webinaariin mukaan tulijat <3


Mitä ajatuksia ja tunteita sinulla heräsi luettuasi tämän? Olisi mahtavaa, jos kertoisit niistä alla olevassa kommenttikentässä. Entä arveletko, että joku tuntemasi saattaisi hyötyä tästä kirjoituksesta? Auta häntä vinkkaamalla, vaikka jakopainikkeita hyödyntäen. Kiitos!

Facebook Comments Box

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d