Onnistu mökkivuokrauksen aloituksessa – 7 askeleen oikopolkusi

Kaikki tarvittavat tiedot ja materiaalit mökkivuokrauksen onnistuneeseen aloitukseen.

Onnistu mökkivuokrauksen aloituksessa

Sinua, mökkiäsi ja vieraitasi arvostaen. Onnistu mökkivuokrauksen aloituksessa.

Ehkä olet vasta pohtimassa mökin hankintaa ja ajatuksissasi on rahoittaa ainakin osa mökkilainasta lyhytaikaisella vuokrauksella. Tai kenties sinulla on mökki, jonka haluat tuottavan muutakin kuin pelkkiä kuluja. Olet jopa saattanut vuokratakin mökkiäsi ja haluat lisää osaamista ja varmuutta etenemiseesi. 

Kaipaat kuitenkin jotain. Osaamista, tietoja, varmuutta. Vertaistukea. Onnistumisen kokemuksia.

Luet tätä, koska tämä on se, mitä etsit. Oikopolku onnistumiseen on sinua varten.

Oikopolulla säästyt kaikilta harha-askelilta ja kantapään kautta oppimisilta, jotka vievät sinulta aikaa ja rahaa. Vaivalloiselta hapuilulta, jota uuden aloitus on.

Sen lisäksi, että saat välineet, joiden avulla teet mökkisi tuottavaksi, saat paljon muutakin. Saat onnistumisen kokemuksia. Saat itsevarmuutta. Saat taloudellista hyvinvointia. Saat henkistä ja sosiaalista pääomaa. Näytät esimerkkiä läheisillesi. Edistät omalta osaltasi valtakunnallista talouden kasvua.

Sinulla ja tekemisilläsi ON MERKITYSTÄ. Sinä olet tärkeä. Sinä pystyt saavuttamaan tavoitteesi. Ja minä haluan auttaa sinua onnistumaan.

Siksi loin sinulle 7 askeleen oikopolun. Jotta onnistuisit mökkivuokrauksen aloituksessa.

Onnistumisen oikopolulla apunasi ovat

Selkeys

Saat selkeät etenemisohjeet. Askeleet, joilla vältyt kantapään kautta oppimiselta. Säästät aikaa, rahaa ja vaivaa. Etenet suorinta tietä onnistumiseen.

Tiedot ja opastus

Suomen ainoalla mökkivuokrausta opettavalla kurssilla saat kaiken tarvittavan tiedon, materiaalin ja osaamisen, jota tarvitset mökkivuokrausta aloittaessasi. Myös viranomaisten vaatimat.

Sinulle sopiva opiskelu

Et reputa. Et ole myöhässä. Et epäonnistu. Voit edetä omaan tahtiisi. Opiskella juuri silloin kun sinulle sopii. Siellä missä sinulle sopii. Saat kaiken materiaalin heti käyttöösi ja voit tutustua siihen sitä mukaa kun haluat. Materiaalit ja tuki ovat aina käytettävissäsi. Voit palata aiempiin askeliin aina halutessasi. Verkossa, aina saatavillasi.

Yhteisö

Mökkivuokraajan sisäpiirissä saat niin konkareiden kuin vasta-alkajienkin tuen ja kannustuksen. Myönteisessä, rakentavassa hengessä. Kuulet sisäpiirissä enemmän, syvemmin ja henkilökohtaisemmin mökkivuokrauksesta. Kerron siellä aina ensimmäisenä kaiken. Eikä sinun tarvitse odottaa kuukauden kyselytuntia, jotta voisit kysyä. Vastaan kysymyksiisi. Aina.

Varmuus ja turva

Selkeät etenemisohjeet tuovat varmuutta askeliisi. Saat onnistumisen kokemuksia ja itsevarmuutta. Ei enää pimeässä hapuilua. Tiedät toimivasi laadukkaan mökkivuokrauksen standardeilla. Voit olla ylpeä omasta mökkivuokraustoiminnastasi. Ja itsestäsi.

Askeleet oikopolullasi onnistumiseen

Aloitetaan korvien välistä, koska siellä tapahtuvat muutokset vaikuttavat pitkällä tähtäimellä eniten. Opit tunnistamaan, tiedostamaan ja selättämään haitalliset ajatusmallit. Saat vastauksen kysymykseen ”miksi”. Saat vahvistusta omille näkemyksillesi mökkivuokrauksen järki- ja tunnesyistä. Saat tärkeitä neuvoja ja asennevahvistusta.

Tee jotain unelmiesi eteen – jo tänään.

Toisessa askeleessa opit tunnistamaan mökkisi myyntivaltit. Saat selkeät etenemisohjeet, mitä ja miten tarkastella – ja hoitaa kuntoon – mökilläsi. Opit priorisoimaan tärkeimmät hoidettavat asiat. Käyt läpi mökkisi sijainnin, pihapiirin, mukavuudet, sisustuksen, irtaimiston. Opit, mitä ei missään nimessä saa olla mökillä ja toisaalta mitä vähintään pitää olla. Pääset laatimaan toimintasuunnitelman.

Bonus: Irtaimistolistaus

Hyvä asiakaspalvelu on onnistuneen mökkivuokrauksen kulmakivi.

Saat selkeät toimintaohjeet, miten toimia ennen vierailua, vieraita vastaanottaessasi, vierailun aikana ja sen jälkeen. Opit, miten palautetta kannattaa kerätä ja vieraita muistaa vierailun jälkeen. Opit toimimaan oikein saadessasi kielteistä palautetta ja jännittäessäsi asiakaskohtaamisia. 

Bonus: Sähköpostin pelisäännöt

Neljännessä askeleessa käydään läpi ne asiat, joita moni jännittää etukäteen eniten: viralliset ja lakisääteiset hoidettavat asiat. Opit, mitä ja miten kaikki pitää ja kannattaa hoitaa. Saat ohjeet ja esimerkit kaikkiin välttämättömiin ja hyvää mökkivuokraustapaa tukeviin dokumentteihin.

Bonukset: Turvakortti, Talomappi, Muokattava matkustajailmoituspohja, Rekisteri- ja tietosuojaseloste, Vuokrasopimuspohja.

Onnistunut hinnoittelu ratkaisee mökkivuokrauksen kannattavuuden. Käydään läpi kaikki hintaan vaikuttavat tekijät ja varsinainen hinnoittelu. Apunasi on myös hinnoittelulaskuri, joka antaa sinulle objektiivisen arvion mökkisi hinnasta. Käydään läpi vuokra-ajan kestoa, erilaiset hinnoittelumallit, varaus-, peruutusmaksut ja vuokrien käsittely laskutuksineen, kuin myös hinnankorotukset ja muut kuin vuokratulot.

Bonus: Hinnoittelulaskuri

Kuudennessa oikopolkusi askeleessa opit, mitä, miten ja missä mökistäsi kannattaa kertoa, että saat juuri toivomasi unelmavieraat mökillesi. Sekä ilmaiset että maksulliset tavat, välineet ja kanavat. Käydään myös läpi vierailuun liittyvät asiat, jotka sinun tulee päättää ja kertoa vieraillesi etukäteen. 

Bonukset: Kuntoluokituskuvat, Facebook -sivut mökillesi -eOpas

Seitsemännessä askeleessa varmistetaan, hiotaan ja tarkastetaan. Katsotaan, mitä on tähän asti tehty ja huolehditaan, että kriittisimmät asiat on kunnossa ja hoidettu. Saat tärkeitä itseesi, mökkiisi ja toimintaasi liittyviä neuvoja.

On tärkeää uskaltaa aloittaa.

Ja juhlistaa, kun sen aika on. Olet nyt mökkivuokraaja!

Jatkoaskelissa käydään läpi, miten edetä kun kaikki oikopolun askeleet on otettu. Mitä ja miten kannattaa toimia mökkivuokrausta pyörittäessä. Mitä huomioida vuodenkierron aikana. Miten toimia ja mitä tehdä. Minkälaisia askelia kannattaa ottaa. Miten huolehtia itsestäsi. Pääset myös pitämään itsesi kanssa kehityskeskustelun.

 

Valitse sinulle sopiva maksuvaihtoehto.

Tarvitsetko apua tai onko sinulla kysyttävää?

Autan sinua mielelläni. Jos voin olla avuksesi tai sinulle nousee mieleen mitä tahansa kysymyksiä, voit laittaa minulle viestiä osoitteeseen

sari@mokkivuokraajankasikirja.fi

Vastaan viestiisi <3

Olen oman mökkivuokraustaipaleeni lisäksi auttanut tuhansia muitakin aloittamaan ja kehittämään mökkivuokrausta. Mahtavaa, että seuraavaksi pääsen auttamaan myös sinua!

Tule mukaan nyt. Materiaaleissa mukana myös

 • Turvakortti. Henkiä pelastava kooste mökin tärkeimmistä tiedoista.
 • Talon säännöt. Myönteiseen henkeen koottuna ohjeesi vieraillesi.
 • Vuokrasopimus. Erityisesti mökkivuokraukseen sopiva vuokrasopimuspohja.
 • Muokattava matkustajailmoituspohja. Lakisääteisen velvollisuuden täyttäminen helposti ja kauniisti.
 • Hinnoittelulaskuri. Objektiivinen ja helppokäyttöinen laskuri kertoo arvion mökkisi vuokrasta.
 • Talomappi. Kokoa yksiin kansiin tiedot, opasteet ja ohjeet vieraillesi.
 • Tietosuoja- ja rekisteriseloste. Tietosuojalain mukainen pohja hyödynnettäväksesi.
 • Irtaimistolistaus. Mitä kaikkea mökiltäsi olisi hyvä vähintään löytyä?
 • Kuntoluokituskuvat. Objektiivinen apusi mökkisi tason ja hinnoittelun määrittelyssä ja viestinnässä.
 • Sähköpostin pelisäännöt. Hyvä asiakaspalvelu sähköpostia käytettäessä.
 • Kuntoluokituskuvat. Objektiivinen kuntoluokitusasteikko mökkisi arvionnin ja hinnoittelun tueksi.
 • Facebook -sivut mökillesi. eOpas, jonka avulla teet Facebook -sivut mökillesi.

Usein kysytyt kysymykset:

Kannattaako kurssiin investoida?

Keskimääräinen viikkovuokra on 1000 euroa. Jo viikon mökkiäsi vuokraamalla voit tienata takaisin kurssiin investoimasi rahat ja saada itse lisäksi sievoisen summan rahaa. Voit laskea, kuinka paljon mökkisi tuottaisi sinulle neljän vuokraviikon tai vaikkapa puolen vuoden aikana. Kannattaa.

Voinko maksaa kurssimaksun useammassa osassa?

Voit. Ymmärrän, että kertainvestointina summa voi tuntua suurelta, vaikka odotettavissa olevat tuotot ovatkin selkeästi isommat. Voit maksaa 90 euroa ja saat täyden pääsyn kaikkiin kurssimateriaaleihin. Saat sähköpostiisi seuraavat laskut, ja maksat yhteensä kuuden kuukauden maksuajalla yhteensä koko kurssista 540 euroa. Kurssi ja kaikki tuki ovat käytettävissäsi tämän puolen vuoden jakson jälkeenkin.

Onko kurssimaksu verovähennyskelpoinen?

Kyllä on. Voit vähentää kurssimaksun kokonaisuudessaan mökkisi vuokratuloista verotuksessa.

Miten voin vuokrata mökkiäni, kun itse asun kaukana?

Voit hyödyntää vaikkapa Mökkikummipalvelua. He tarjoavat laatutarkastettua palvelua. Jokaisen Mökkikummi on käynyt syventävät kurssit ja tutustuu mökkiisi henkilökohtaisesti. He työskentelevät työpareina eikä mökkisi jää siten koskaan hoidotta. Heidän kauttaan mökkisi on hyvissä käsissä, vaikka et pystyisi sitä itse hoitamaankaan. 

Saanko apua kurssin aikana?

Saat. Apunasi ovat sekä kurssin etenemistä tukevat sähköpostit että sisäpiiri, kuukauden kyselytunnit sekä suora yhteydenpito kanssani.

Kuinka nopeasti kurssi pitää suorittaa?

Voit opiskella materiaalit juuri sinulle sopivassa tahdissa. Mitään takarajaa ei ole. Voit edetä rauhassa tai nopeasti, miten sinulle sopii. Voit palata yhä uudelleen haluamiisi askeliin. Kurssi tai apuni ei vanhene.

En juuri nyt pysty aloittamaan mökkivuokrausta. Kannattaako minun silti tulla kursille?

Kyllä. Oppimasi asiat jäävät hautumaan ja kehkeytyvät sinulle hyödyksi sitten, kun mökkivuokrauksen aloituksen aika on.

Mökkini on pieni/suuri/vähillä mukavuuksin/saaressa/kaukana kaikesta/poikkeuksellinen. Sopiiko kurssi silti minulle?

Kyllä. Kaikki kurssin opit ovat sovellettavissa mihin tahansa mökkiin. Jokainen mökki on omanlaisensa. Voit kysyä juuri sinun mökkiisi ja tilanteeseesi liittyvistä erityispiirteistä myös sisäpiirissä tai suoraan minulta.

Minulla ei ole juurikaan rahaa käyttää mökkivuokrauksen aloittamiseen. Onko kurssista mitään hyötyä minulle?

Kyllä vain. Suurin osa saamistasi neuvoista ja ohjeista on joko ilmaisia tai edullisia toteuttaa.

Kuinka nopeasti kurssin aloittamisen jälkeen alan saada vuokratuloja?

Se on täysin itsestäsi kiinni. Mikään ei estä sinua tarttumasta toimeen vaikka heti. Kaikki materiaalit ovat välittömästi käytettävissäsi ja voit hyödyntää niitä kaikkia saman tien. Voit palata haluamiisi materiaaleihin aina tarpeen mukaan ja täydentää ja hioa toimintaasi edetessäsi.

Sisältääkö kurssin hinta arvonlisäveroa?

Kyllä, yhteensä 92,90€ tai 104,52€ riippuen kumman maksuvaihtoehdon valitset. Arvonlisäverottomana hinnat ovat 387,10€ tai 72,58€/kk, yhteensä 435,48€. Voit siis huomioida kurssihinnan arvonlisäveron veroilmoituksesi arvonlisävähennyksissä.

Valitse sinulle sopiva maksuvaihtoehto.

Mitä kurssilaiset itse sanovat kurssista?

Kiitos Sari. On ollut mielenkiintoinen 3 kuukauden matka. Minulle sattui todella hyvään aikaan, kun olin juuri päättänyt aloittaa vuokrauksen. Kokonaisuus on looginen ja esitetty hyvin. Osat ovat hyviä omia kokonaisuuksia. Toivottavasti myös ne, jotka ovat tehneet vuokrausta pitkään löytävät polulle. Suosittelen kurssia!
Matti
Perikunnan mökkejä hoitava
Yllätys tapahtui! Olin jo luopunut mökkivuokrauksen aloittamisesta tälle talvelle kun minulta sitten kysyttiinkin mökkiä vuokralle! Eli  pää höyrysi kun mietin vuokraanko vai en ja päädyinkin pelkojen kera jo vahvasti Ei:n kannalle,  kunnes juttelin muillekin  ja päädyin ajattelemaan tätä mahdollisuutena aloittaa ja alkaa tehdä ja oppia !!
Kaivoin Oppisi esiin ja olen niin kiitollinen kaikesta tiedosta ❣️Kiitos 💕 
Kurssi on todella hyvä ja uskon, että saan tarkoilla ja loistavilla mökinvuokrauskurssin tiedoillasi asian aluilleen. Kiitos Sinulle <3 !
Anri
mökkivuokrausta aloittava
Kurssi on antanut monia hyviä ohjeita mökkivuokrauksesta. Kiitos kurssista.
Anneli
Vastikään mökin hankkinut
Todella loistavaa tietoa! Kurssi on hyvä.
Satu
Mökkivuokraaja

Valitse sinulle sopiva maksuvaihtoehto.

Nähdään kurssilla ja sisäpiirissä!

Facebook Comments

14 vastausta artikkeliin “Onnistu mökkivuokrauksen aloituksessa – 7 askeleen oikopolkusi”

  1. Hei Satu, ihanaa että kurssi kiinnostaa! Onnistu mökkivuokrauksen aloituksessa -kurssi on nyt lanseerausvaiheessa. Iso osa materiaaleista on jo julkaistu. Tässä vaiheessa mukaan tullessasi pääset mukaan edullisemmin. Saat kaiken tähänastisen materiaalin sekä uuden sitä mukaa, kun sitä valmistuu. Lämpimästi tervetuloa Oikopolulle onnistumiseen, ottamaan 7 askelta menestykseesi! PS. Kun kurssi on täysin valmis, kerron kyllä siitäkin tällä sivulla 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.