Ensimmäinen uutiskirje

Julkaisen Mökkivuokraajan käsikirjan uutiskirjeet kuukauden viiveellä blogissa. Jos haluat saada uutiskirjeet tärkeine ja ajankohtaisine sisältöineen suoraan sähköpostiisi, tee tilaus täältä!

Mökkivuokraajan käsikirjan ensimmäinen uutiskirje on lähetetty uutiskirjeen tilaajille alunperin 4.3.2017.

Mökkivuokraajan käsikirjan ensimmäinen uutiskirje

 

Kiitos, että olet tilannut Mökkivuokraajan käsikirjan uutiskirjeen! Tämä on ensimmäinen laatuaan. Olen todella onnellinen, että olet mukana! Vaikka vähän jännittää, niin silti olen enemmänkin vain huikean innoissani. Ensimmäisessä uutiskirjeessä nimittäin käsitellään sitä suurinta, isointa, yleisintä kysymystä:
 
 
Miksi minä vuokraisin mökkiäni?
 
 
Olin luvannut lapsilleni, että pitäisin talomme, joka oli ollut aikaisemmin kotimme, kunnes muutimme lähemmäs koulua edullisempaan asuntoon. Talosta tulikin mökkimme, jossa kävimme aina silloin tällöin. Kulut talosta olivat kuitenkin huikaisevat. Tuntui, että koko ajan putkahti uusi lasku tai menoerä, johon piti riipiä rahaa, jota ei ollut. Ymmärsin, että vuokraamalla mökkiämme minulla olisi mahdollisuus saada kulut katettua ainakin osittain, ehkä jopa kokonaan. En kuitenkaan halunnut menettää otettani taloon, sillä se oli rakas ja tärkeä niin minulle kuin lapsillenikin. En halunnut vuokrata sitä pysyvästi jollekin toiselle. Ehkä olin jopa mustasukkainen – halusin, että talomme pysyisi omanamme, meidän talonamme myös sydämen tasolla.
 
Lyhytaikainen vuokraaminen vapaa-ajan asumiseen oli täydellinen ratkaisu! Vieraat pitävät  mökistä, ja on aivan mahtavaa kuulla, että talomme on ihana myös muiden mielestä. Pääsemme käymään mökillä usein, pystyn huolehtimaan siitä ja varmistamaan, että kaikki on kunnossa. Ja saamaan niitä elintärkeitä tuloja, joilla varmistan pystyväni pitämään lapsilleni antamani lupauksen. (Toisinaan pitkäaikainen vuokraaminen sopii paremmin tilanteeseen – näistä myöhemmin tarkemmin.)
 
Raha. Siinä niin minulle kuin monelle muullekin suurin syy, peruste ja motivaatio vuokrata mökkiään. Ensimmäisenä kokonaisena toimintavuotenani sain vuodessa vuokrauksesta tuloja yli kaksinkertaisesti talosta koituneisiin kuluihin nähden. Ja vasta opettelin silloin. Jos olisin silloin saanut käsiini Mökkivuokraajan käsikirjan ja päässyt suoraan toteuttamaan ilman opetteluvaihetta, olisin voinut laskea jo tuona vuonna kirja-investoinnilleni yli 250-kertaisen tuoton!
 
Käytännössä jokainen mökki on tyhjillään joskus. Sinne ei ehdi tai jaksa lähteä. Asutaan kaukana, ei olla kunnossa, on muuta puuhaa. Mitä ikinä, elämä tulee väliin. Usein nämä ajanjaksot tietää etukäteen. Miksi niitä ei hyödyntäisi tulonlähteenä? Mökistä kuitenkin koituu kuluja koko ajan, niin kiinteitä kuin juokseviakin menoeriä. Anna mökin tuottaa sinulle rahaa. Olisi sääli, jos mökki olisi vain kallis riippakivi, kun se voi olla niin paljon enemmän.
 
Sitä paitsi talon ollessa tyhjillään, käyttämättä ja kylmillään se rapistuu paljon enemmän kuin ollessaan täynnä elämää ja lämpöä, jatkuvaa huolenpitoa. Mökki ei ole museo – se kaipaa ihmisiä, elämää ja tapahtumia. Verkkaista tai vauhdikasta. Mökin ollessa myös vuokrakäytössä siitä pitää ihan eri tavalla huoltakin. Se on silloin yksi ansaintatyökalusi ja sillä on muutakin arvoa kuin vain oma käyttöarvo. Mökkisi voi paremmin, monella tavoin, kun myös vuokraat sitä!
 
Mökin vuokraamisesta saa tietysti muutakin kuin rahallisia tuloja. Oppii valtavasti itsestään, markkinoinnista, mökistä, käytännön asioista. Oppii tuntemaan uusia ihmisiä, tapoja toimia, olla ja elää. Vieläkö epäilyttää? Ymmärrän kyllä, jos arveluttaa. Oman mökin vuokraaminen on iso juttu.
 
Mökkiä ei kovin helposti tule laittaneeksi vuokralle. Perusteluina kuulen usein, ettei jaksa, ehdi tai osaa. Että mökki, sen kunto tai sisustus, hävettää. Joskus pelätään, mitä mökille tai irtaimistolle vieraiden käsissä tapahtuu. Toisinaan esteenä vuokraamiselle on, ettei tiedä, kuinka paljon pyytäisi vuokraa tai miten maksu hoidetaan. Pohditaan, halutaanko, kannattaako tai tarvitseeko mökkiä vuokrata päiväksi tai vuodeksi tai jotain siltä väliltä. Vaikka itse olisikin vuokraamisen kannalla, joku muu mökkiin liittyvä henkilö saattaa vastustaa sitä. Tai sitten pelätään,että jos antaa vuokraustoiminnalle pikkusormen, on pakko olla koko ajan sidottuna vuokraustoiminnan pyörittämiseen. Arvellaan, ettei osata kaikkia tarvittavia koukeroita. Tai ehkäpä asiakkaiden kohtaaminen puhelimessa, sähköpostitse tai kasvotusten hämmentää. Ei hätää. Näihin, ja moniin muihin askarruttaviin kysymyksiin – sekä ehkä asioihin joita et ole tullut ajatelleeksikaan – saat avun Mökkivuokraajan käsikirjasta. Kaikki vuokraukseen liittyvät esteet, haasteet ja pelot ovat voitettavissa. Näitä käsitellään myös tulevissa uutiskirjeissä.
 
Vielä kerran lämpimästi tervetuloa mukaan Mökkivuokraajan käsikirjan uutiskirjeen lukijaksi! Onko sinulla jokin tietty asia, johon erityisesti kaipaisit neuvoja ja apua? Kerro siitä minulle vastaamalla tähän viestiin! Myös palautetta otetaan oikein kiitollisena vastaan.
 
Mökkivuokraajan käsikirjan e-version saat omaksesi täältä
 
Näppärän, kovakantisen Mökkivuokraajan käsikirjan itsellesi täältä.
 
Tiesitkö, että hankittuasi oman Mökkivuokraajan käsikirjasi pääset mukaan Mökkivuokraajien omaan Facebook -ryhmään, jossa saat arvokasta vertaistukea muilta ja ilmaista konsultointia minulta?
 
Muistathan seurata ja tykätä Mökkivuokraajan käsikirjan Facebook -sivuja? Sieltä kuulet tuoreimmat kuulumiset ja uutiset!
 
Ihanaa viikonloppua ja kevään odotusta Sinulle ja tärkeimmillesi täältä Kemiönsaaresta mustarastaiden laulun saattelemana toivottaa
 
Sari/Mökkivuokraajan käsikirja
Orava Consulting
 
logo_sin.jpeg

 

Facebook Comments Box

Yksi vastaus artikkeliin “Ensimmäinen uutiskirje”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d