Sinun tulevaisuutesi

Mitä sinä haluat tulevaisuuteesi kuuluvan? Haluatko vapautta? Taloudellista turvaa? Onnistumisen tunteita? Hallinnan tunteen omasta elämästäsi? Haluatko kehittyä? Voida pitää huolta itsestäsi ja sinulle tärkeistä asioista?

Lue loppuun ja vastaa haasteeseen.


Alunperin kirjoitin Mökkivuokraajan käsikirjaan ylös kaiken sen, minkä opin käynnistäessäni oman taloni vuokrausta lyhytaikaiseen vapaa-ajan asumiseen. Otin vastuun omasta taloudellisesta hyvinvoinnistani ja päätin onnistua.

Oppiminen ei kuitenkaan päättynyt siihen, että toiminta rullasi mukavasti. Laajennan koko ajan osaamistani ja kokeilen uusia, yhä parempia toimintatapoja. Niistä toimivaksi havaitsemistani kirjoitan ja opetan.

Haluan kehittyä. Haluan auttaa. Haluan, että kaikki, jotka ovat valmiita tarttumaan oman elämänsä ohjaksiin, saavat välineet siihen. (Melko suuruudenhullu unelma.)


Miten tämä liittyy sinun unelmiisi? Sinun tulevaisuuteesi?

Mökkivuokraajan käsikirjan blogissa on pian sata kirjoitusta.

Osa teksteistä saattaa mennä ohi sinun tämänhetkisen tilanteesi. Yli tai ali. Tai vierestä. Tilanteet kuitenkin muuttuvat, kuten sinäkin. Kaikki tieto ja oppi kuitenkin auttaa. Jotain tarttuu pivoon ja on hyödyksi, nyt tai myöhemmin.

Sen tiedän, että mökkivuokraus ON tulevaisuuden ala. Omaisuuden vuokraus on yhä tutumpaa. Ja mökkeily taitaa olla kovakoodattuna suomalaisten DNA:han. Suomen 600 000 mökkiä ovat kaikki vajaakäytöllä. Ihan jokaisessa niissä on potentiaalia tulla hoidetuksi, arvostetuksi tulonlähteeksi.

Mökkeily myös kasvaa ja kehittyy, muuttaa muotoaan nyt nopeammin kuin koskaan ennen. Joillekin mökkeily voi tarkoittaa loma-asuntoa toisessa kaupungissa. Toisille se voi tarkoittaa henkilökohtaista retriittiä tiettömän tien päässä korpien huminaa kuunnellen.


Mökkivuokraajan käsikirjan ohjeita voi soveltaa käytännössä minkä tahansa tilan vuokraamiseen kuinka lyhyeksi tai pitkäksi aikaa tahansa.

Samat lainalaisuudet pätevät.

 • Hyvin hoidettu kohde
 • Onnistuneesti toteutettu markkinointi
 • Sitoutuminen hyvään asiakaspalveluun

tuovat onnistumisen.

Oli sitten kyse mökistä, huvilasta, erätorpasta, sukukartanosta, omakotitalosta, asunnosta, yhdestä huoneesta tai vaikka lasi-iglusta.

Vuokrataan kohdetta sitten vapaa-ajan asunnoksi, juhlapaikaksi, työntekoon tai mihin tahansa muuhun.

En kuitenkaan kirjoita mitä tahansa kenelle tahansa. On sinun valintasi, mihin haluat neuvojani soveltaa. Kirjoitan palvelussa neljän viikon välein kolmelle eri henkilölle.

Noviisille.

Henkilölle, jolla ei ole vielä kokemusta (mökki)vuokraustoiminnasta. Hän kuitenkin

 • ymmärtää lyhytaikaisen vuokraustoiminnan huikean potentiaalin
 • on valmis kehittymään ja kehittämään toimintaansa
 • haluaa ottaa ohjat omasta elämästään ja tarttua tuumasta toimeen.

Kisällille.

Henkilölle, jolla on jo jonkin verran kokemusta (mökki)vuokrauksesta. Hän

 • hakee aktiivisesti tietoa toimintansa kehittämiseksi
 • on sitoutunut tuottamaan laadukasta palvelua
 • ymmärtää, että kasvu tarkoittaa laajentumista. Uusia aluevaltauksia. Osaamisen ja ymmärryksen syventämistä markkinoinnissa, palvelussa, omassa sydämessä.

Mestarille.

Henkilölle, joka on jo konkari (mökki)vuokrauksessa. Hän silti

 • on valmis haastamaan omia toimintatapojaan ja -mallejaan
 • haluaa kehittyä yhä paremmaksi, taitavammaksi ja oppia uutta
 • ymmärtää, ettei lopulta koskaan ole valmis.

Olipa osaamistasosi (mökki)vuokraustoiminnassa mikä tahansa, käytännön toimet ovat toisaalta aina samanhenkiset ja toisaalta aina tilannekohtaiset. Ja jatkuvasti kehitettävissä.

Kaikille heille, jotka hoitavat kasvokkain kohtaamiset vieraiden kanssa.

Mökkikummeille.

Olet sitten noviisi, kisälli tai mestari (mökki)vuokrauksessa. Kirjoitan sinulle, joka hoidat mökkivuokrauksen konkretian. Ymmärrät, mistä puhun kun pohdin teksteissäni muunneltavia vuoderatkaisuja, parasta avaintenluovutustapaa, onnistuneen asiakaspalvelun elementtejä, siisteyden merkitystä.


Toimin kaikkia saamiani markkinoinnin ohjeita vastaan, kun kirjoitan näin maailmoja syleilevästi. Minun kuulemma kuuluisi kohdistaa tekstini vain yhdelle henkilölle, yhteen tilanteeseen. Tai muuten sinusta tuntuu, että en kirjoita sinulle. Että et saakaan tästä palvelusta mitään irti, et sitoudu tähän. Koet, etten sittenkään kirjoita sinulle.

Niinpä haastan sinut. Niin, kyllä, JUURI SINUT. Mitä sinun tulevaisuuteesi kuuluu? Miten voit hyödyntää Mökkivuokraajan käsikirja -palvelun neuvoja unelmiesi toteuttamiseen?

Miten aiot valjastaa tämän palvelun tulevaisuutesi hyödyksi? Miten hyödyt  voimakkaasti kasvavasta vuokrauskulttuurista? Mitä tilaa voisit alkaa vuokrata? Mihin voit juuri nyt soveltaa ajatusta? Mihin toimeen tarttua? Missä onnistua? Mistä saada taloudellista ja muuta hyvinvointiasi tukevaa hyötyä? Miten aiot saavuttaa vapauden ja kaiken muun sen, mistä olet aina unelmoinut?

Kerro se nyt. Itsellesi. Kirjoita ylös. Kerro jollekin, joka kannustaa sinua saavuttamaan unelmasi. Jos haluat, kerro minulle. Mitä sinun tulevaisuuteesi kuuluu?


Joka viikon lauantaina lähetän kirjeen niille, jotka haluavat todella onnistua. Aidosti hyödyllistä sisältöä, joka auttaa ja vie lähemmäs unelmia. Oletko sinä yksi heistä? Saat tilattua itsellesi kirjeen täältä.

Facebook Comments Box

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d