Toinen uutiskirje

Julkaisen Mökkivuokraajan käsikirjan uutiskirjeet kuukauden viiveellä blogissa. Jos haluat saada uutiskirjeet tärkeine ja ajankohtaisine sisältöineen suoraan sähköpostiisi, tee tilaus täältä!

Mökkivuokraajan käsikirjan toinen uutiskirje on lähetetty uutiskirjeen tilanneille alunperin 12.3.2017.

Mökkivuokraajan käsikirjan 2. uutiskirje

Nyt on alkanut mökkivuokrauksen buukkausten kuumin sesonki. Puhelimeni soi, sähköpostini pingahtelee ja eri appsit ääntelevät omia merkkiääniään.
 
Miten sinä saat vieraita mökkiisi?
Hyvä asiakaspalvelu edellyttää nopeaa vastaamista niihin yhteydenottomuotoihin, jotka olet ilmoittanut. Puhelimeen pitää vastata heti tai soittaa mahdollisimman pian takaisin. Sähköpostiin odotetaan vastausta vuorokauden sisällä viestin lähettämisestä. Erilaisissa vuokrausalustoissa on omat aikaraaminsa, jonka aikana annettu vastaus on vielä hyvää asiakaspalvelua. Esimerkiksi Airbnb heikentää vuokraaja-arviotasi, mikäli vastaat yhteydenottoon yli vuorokauden kuluttua.
Vielä nopeuttakin tärkeämpää on ystävällisyys. Sekä viestinnän sävy että sisältö vaikuttavat siihen, miten viestisi ymmärretään. Ääntäni kehuttiin kerran poikkeuksellisen vuolaasti pehmeäksi, lempeäksi ja mukavaksi. Asiakas päätyi vuokraamaan mökin. Eipä ollut onneksi näköpuhelin, olin juuri imettämässä vauvaani uneen, kun puhelin soi. Erityinen lempeys kenties siis siitä 🙂

Yhteydenpitoon kannattaa todella panostaa.
 Vastata pian, ystävällisesti ja asiallisesti. Pyrkiä täyttämään asiakkaan toiveet tai tarjoamaan jotain muuta, mielellään vielä parempaa, tilalle.
Kutsun Lillanin asiakkaita aina vieraiksi. Esittelen heille taloa kuin kotiani, kerron sen historiaa, annan rakkauteni taloon paistaa jokaisesta sanastani. Uskallan näyttää, miten ylpeä olen siitä. Tietysti kerron myös kommervenkeistä tai keskeneräisistä, työn alla olevista asioista. Kuten vieraille kerrottaisiin. Lämmöllä, ystävyydellä ja täydestä sydämestä.
 
Kannattaako vaivannäkö? Kyllä!
Hyvä asiakaspalvelu antaa ja kantaa. Paljastan teille nyt oikein mieluisan asianlaidan, nimittäin Lillanin ensi kesän varaustilanteen sellaisena kuin se tätä kirjoittaessani, 10. maaliskuuta, on.
 
Näyttökuva 2017-03-10 kello 22.20.41
Enää muutamia vapaita jaksoja sesongin alettua. Eikä olla vielä edes maaliskuun puolivälissä! Useampi haasteellisempi vaihto, joissa talon luovutus tapahtuu viimeistään kello 11 ja uudet vieraat saapuvat vielä samana päivänä klo 15.
Siinä välissä siivous,  tervetuliaislahja, puhtaat liinavaatteet juuri saapuvia vieraita varten. Kysyn aina etukäteen vieraiden määrän lisäksi, minkälainen poppoo on tulossa: aikuisia/pareja?, lapsia/minkä ikäisiä?, jotta osaan laittaa kaiken valmiiksi juuri heitä varten. Lakanat, pyyhkeet ja tervetuliaislahjan mietin aina erikseen kutakin vieraiden joukkoa ajatellen.
Lyhytaikaisessa vuokrauksessa haasteet ovat suuremmat, mutta niin ovat tuototkin. Näin siis silloin, kun homma toimii. Tästä vuodesta on tulossa tähänastisen vuokraustoimintani paras. Olen tosi iloinen siitä!
Vaikka alussa mainitsinkin, että nyt on buukkausten huippukausi, ei huolta. Koskaan ei ole väärä aika aloittaa. Toimintasi voi olla aluksi pienimuotoista. Voit hioa tyyliäsi, toimintasi ja markkinointisi laajuutta pitkin matkaa, kuten minä tein. Julkaisin itse tekemäni Lillanin verkkosivut jokunen tovi ennen juhannusta ja ta-daa, juhannukseksi tulivat ihka ensimmäiset vieraat! Viehättävä nuori pariskunta muutaman ystävänsä kanssa. Pariskunnan nainen kirjoitti jopa blogiinsa vierailusta – kauniita kuvia ja ylistäviä sanoja. Puskaradio alkoi heti toimia.
Palautetta ja kysymyksiä <3
Olen saanut paljon kysymyksiä mökkivuokrauksesta, AIVAN HUIKEAN ISO KIITOS teillekin niistä, mitä olette lähettäneet! Ja lisää saa laittaa. Mitä enemmän kysytte, sitä paremmin saatte vastauksia juuri teitä askarruttaviin kysymyksiin.
Mukana on ollut niin erittäin tarkkoja yksityiskohtia käsitteleviä kuin hyvin laajoja aihepiirejäkin kattavia kysymyksiä. Olen koonnut useimmin toistuneet kysymykset kokonaisuuksittain ja näistä laajemmista osa-alueista teen verkkokursseja.
Yhden kurssin ehdin vielä toteuttaa ennen kesää. Tällä kertaa toteutusmalli tulee olemaan verkkokurssi, jonka materiaaleihin saat täyden pääsyn heti maksun maksettuasi. Kurssiin kuuluu videoita, tekstiä, harjoituksia, esimerkkejä, vinkkejä ja ideoita. Sekä tietysti pääsy suljettuun Facebook -ryhmään, jossa saat erinomaisen arvokasta vertaistukea ja minulta ilmaista konsultaatiota.
 
Voit vaikuttaa tulevaan kurssiin!
Kysyn siis sinulta, rakas lukijani: mikä näistä kursseista olisi juuri se, joka olisi sinun suunnitellun tai jo käynnissä olevan mökkivuokrauksesi kannalta tärkein? Mikä palvelisi sinua parhaiten? Millä toiminta-alueella tuntuu olevan eniten harmaata ja hämähäkinseittejä? Voit valita myös useamman kohdan. Tai jos mikään näistä ei tunnu erityisen vaikealta tai tärkeältä juuri sinulle, olisitko niin ihana ja täyttäisit kohtaan muu aihe juuri sen, missä itse kaipaisit eniten apua.
Kiitos, että käyt vastaamassa kyselyyn!
Kuten aina, voit kysyä ja kommentoida vastaamalla tähän viestiin. Kaikki antamasi palaute on tärkeää! Ja jos sinulla on jokin ystävä, tuttava tai kumminkaimankaveri, joka saattaisi tarvita Mökkivuokraajan käsikirjan neuvoja, tee hänelle palvelus ja vinkkaa, linkkaa ja kutsu tykkäämään.
Kiitos, että kuljet kanssani! Ihanaa viikonloppua sinulle ja rakkaillesi toivottaa
sulavan lumen tip-tip-tippumista kuunnellen
Sari/Mökkivuokraajan käsikirja
PS. Mökkivuokraajan käsikirjan blogi aukeaa ihan pian. Kannattaa siis seurata sekä nettisivuja että tykätä Facebookissa – näin saat tiedon uusimmista kuulumisista heti!
PPS. Mökkivuokraajan käsikirjasta saat kattavasti tietoa ja osaamista niin mökkivuokrauksen käynnistämiseen kuin pyörittämiseenkin. eKirja kulkee mukanasi kaikkialle vaikka puhelimessasi. Ja kirjan omistajana pääset tietysti mukaan Mökkivuokraajien suljettuun facebook -ryhmään, jossa saat kultaakin kalliimpaa vertaistukea ja minulta ilmaista konsultointia. Omasi saat tilattua verkkokaupasta!
logo_sin
Facebook Comments Box

Yksi vastaus artikkeliin “Toinen uutiskirje”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d