Myynnin mestariksi

Oletko koskaan tehnyt googlehakua sanoilla vuokramökki tai mökkivuokraus? Tuloksia tulee valtavasti. Todennäköisyys, että juuri sinun mökkisi erottuu massasta, on valitettavan pieni, ellet ole tehnyt erityisiä markkinoinnillisia toimenpiteitä. (Plussaa tietysti on jo, jos mökkisi edes on erikseen netistä haettavissa eikä vain yhden tai muutaman vuokravälityspalvelun listoilla.)

Usein ajatellaan, jos asiaa ei sen syvemmin pohdi, että kyllä hyvä mökki itsensä vuokraa. Näin saattaakin olla, kun olet pyörittänyt mökkivuokrausta ansiokkaasti pidemmän aikaa: tällöin tyytyväiset vieraat palaavat kerta toisensa jälkeen ja suosittelevat mökkiäsi muillekin. Erityisesti jos vieraat ovat juuri sellaisia kuin toivotkin, tämä on sujuva ideaalitilanne. Tähän pääsemiseen menee kuitenkin aikaa ja kaiken pitää mennä just eikä melkein kohdilleen niin asiakaspalvelussa kuin muissakin mökkivuokraukseen liittyvissä prosesseissa. Siihen asti (ja toiminnan varmistamiseksi sen jälkeenkin) tarvitaan toimivaa markkinointia ja myyntiä.

Myynti ja markkinointi onkin olennaista toimivassa ja kannattavassa mökkivuokrauksessa. Tein Mökkivuokraajan viikkokirjeen tilaajille syksyn 2023 alussa kyselyn aihepiireistä, joista he toivoisivat lisää koulutusta. Myynti ja markkinointi sai 75% äänistä, ollen siten kysytyin ja toivotuin kaikista asiakokonaisuuksista, eikä ihme. Tiedämme, että sitä tarvitaan, mutta se tuntuu vaikealta ja epämukavalta.

Markkinointiin liittyy nimittäin monia ennakkoluuloja ja myymiseen vielä enemmän. Niljakas, epäkohtelias ja väkisin tapahtuva tyrkkymyynti tuntemattomalta on varmasti meidän kaikkien mielestä inhottavaa. Eikä kukaan meistä sellaista halua tehdä.

Myynti on kuitenkin yksi elämän olennaisia perustaitoja.

Hyvä myyminen on aidon palveluksen tekemistä toiselle. Se kumpuaa halusta auttaa. Olet siinä itse, aidosti ja sydämelläsi läsnä. Ja saat myös itse vaihtokaupassa paljon hyvää.

Myynnin mestariksi -kurssilla käyn läpi monin esimerkein, mitä (itse asiassa oikeasti) myyt, miten myyt ja miten teet prosessista sujuvan ja luontevasti toistuvan. Kurssilla käsitellään muutakin kuin vain vuokramökkimarkkinointia ja -myyntiä, jotta pystyt laventamaan ajatuksiasi siitä, miten myös mökin vuokraus vieraillesi, vierailun ostajille, toimii.

Pääset täältä lukemaan kurssista lisää ja hyppäämään mukaan. Tervetuloa! <3


Opi jo nyt ja hyödynnä omassa toiminnassasi:
Kun luet kurssin myyntisivua, kuulostele tuntemuksiasi. Tunnistatko seuraavat:
– asiakkaan saappaisiin asettuminen, tunteen ”minua ymmärretään” syntyminen
– asiakkaan tarpeiden, sekä tiedostettujen että osin alitajuistenkin, sanallistaminen
– palvelun tuottamat konkreettiset hyödyt ja niiden tuoma isompi, myönteinen muutos
– ostamisen esteiden käsittely?
Muun muassa nämä tulisi olla hanskassa hyvässä myynti-ilmoituksessa. Lue omat mökkivuokrausilmoituksesi ja katso, kattaako se nämä kaikki. Jos ei, lämpimästi tervetuloa kurssille oppimaan, miten saat tehostettua markkinointiasi ja lisättyä myyntiäsi!


Mitä ajatuksia ja tunteita kirjoitus sinussa herätti? Olisi mahtavaa, jos kertoisit niistä, vaikkapa alla olevissa kommenttikentissä! Entä arveletko, että kirjoituksesta olisi apua tai hyötyä jollekin toiselle(kin)? Välitä välittämällä.

Facebook Comments Box

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: