Kirja mökkivuokrauksesta

Kirjoitin Mökkivuokraajan käsikirjan alunperin vuonna 2016.

Olin silloin saanut oman lyhytaikaisen majoitustoimintani sujumaan niin hyvin, että se tuotti erittäin tyytyväisiä asiakkaita ja oikein mukavasti voittoa. Ja mainetta: sain niin paljon pyyntöjä auttaa muita aloittamaan tai kehittämään omaa lyhytaikaista majoitustaan, että vuorokauteni tunnit lakkasivat riittämästä. Käsikirja oli keinoni monistaa itseni ja silloinen osaamiseni.

Vuoden 2016 jälkeen on ehtinyt tapahtua paljon. Käsikirjan ympärille on kasvanut kokonainen palvelu lyhytaikaiseen majoitukseen tarvittavan osaamisen lisäämiseksi, vaikka nettiosoite viittaakin edelleen sivuston alkuperäiseen tarkoitukseen 😀


Oma ymmärrykseni

rakennuksista, perustuksista kattojiireihin: talotekniikasta, turvallisuudesta, rakennuskunnon ylläpidosta ja kehittämisestä, ilmanvaihdosta, remontoinnista, historiasta ja perinteistä, nykyajan vaatimuksista ja tarjonnasta, pihapiirin ja sijainnin vaikutuksesta – –

asiakaspalvelusta: aidosta, vaikuttavasta ja merkittävästä ihmisten kohtaamisesta ajatus- ja tunnetasolla, hienovaraisista ja selkeämmistä vihjeistä lukemisesta, esimerkillä vaikuttamisesta, parhaan mahdollisen muiston jättämisestä, jopa merkityksellisten elämäntapahtumien luomisesta – –

virallisten asioiden hoitamisesta: asioinnista eri kuntien rakennusvalvonnan, virallisten ja epävirallisten – silti vähintään yhtä merkityksellisten – vaatimusten kanssa, verottajan, lakipykälien, virastojen, byrokratioiden ja jargonin maailmassa – –

Hinnoittelusta: mikä on oikea hinta mihinkin tilanteeseen, rakennukselle, palvelulle, asiakasryhmälle, ajankohdalle ja kokonaisuudelle, miten sen löytää, perustelee ja muuttaa tilanteen mukaan – –

Markkinoinnista: mielikuvien luomisesta ja vahvistamisesta sanoin ja kuvin, stailauksesta, sisustamisesta ja valokuvaamisesta niin, että haluttu tarina vahvistuu, sosiaalisen median merkityksellisyydestä, aitouden ja välittämisen tunteen viestimisestä digitaalisesti – –

Prosessien ja tekemisen hiomisesta: näkee kokonaisuuden ja miten mikäkin yksityiskohta limittyy siihen, osaa priorisoida ja kehittää tekemisiään piiru kerrallaan, tietää, milloin on riittävän hyvää ja milloin huikean upeaa, ja osaa jättää paljon tekemistä myös tulevaisuuden itselle – –

Kaikki tämä oman itsen viitekehyksessä, yhä enemmän tietoisesti toimien, kehittyen ja kehittäen itseään ja elämäänsä – –

Osaamiseni on kasvanut niin paljon, että haluan kirjoittaa kirjan kokonaan uusiksi.


Osasin paljon prosessien luomisesta ja kehittämisestä sekä projektijohtamisesta, kun kirjoitin käsikirjan. Osasin jo yhtä ja toista asiakaspalvelusta, hinnoittelusta ja muusta lyhytaikaiseen majoittamiseen tarvittavasta. Sen verran enemmän kuin moni muu, että esimerkiksi kovakantinen Mökkivuokraajan käsikirja myi itsensä loppuun jo julkaisuvuotenaan.

Mökkivuokraajan palvelun myötä olen saanut auttaa tähän mennessä jo tuhansia muitakin aloittamaan ja kehittämään lyhytaikaista majoitusta. Olen oppinut paitsi omista kokemuksistani, myös muiden mökkivuokraajien kokemuksista auttaessani heitä. Olen skaalannut näin omat oppimismahdollisuuteni moninkertaisiksi verrattuna siihen, että olisin vain omien kokemusteni varassa.

Elämä on tarjoillut minulle lisäksi paljon muita oppimiskokemuksia, joiden avulla olen päässyt syventämään myös mökkivuokrausta palvelevaa osaamistani.


On tullut aika päivittää Mökkivuokraajan käsikirja ihan oikeaksi kirjaksi.

Sen rakenne noudattaa mallia, jonka olen luonut, testannut ja hionut ensin omalla kohdalla ja vuosien saatossa kaikkien ihanien mentorointiasiakkaitteni ja kurssilaisteni kanssa toimivaksi.

Mukana kirjassa kulkee myös yhden mökkivuokraajan tarina. Hän on samaan aikaan sekä kuvitteellinen henkilö että yhdistelmä aitoja, oikeita asiakkaitteni ja omia kokemuksiani. Tarinan avulla saan yhdistettyä nämä lukijalle ilman kenenkään yksityisyyden vaarantumista.

Kirjassa yhdistetään tietokirjan ja romaanin, kertomakirjallisuuden piirteitä, koska ihmiset ovat aikojen alusta asti siirtäneet tietoa ja osaamista tarinoiden välityksellä. Ihmismieli oppii parhaiten tarinallisesta muodosta. Tämä aktivoi mielen eri osa-alueita ja lisäksi tunnesitoutuminen vahvistaa mieleenpainamista.

Mielestäni paras oppikirja on sellainen, jonka lukee ahmimalla, lukemisen ja tarinan seuraamisen ilosta. Ei kuin tenttiin valmistautuen ja koeaivot valmiina unohtamaan tiedon yhden käyttökerran jälkeen.


Olen jo aika pitkällä kirjan kirjoittamisessa, tältä sisällysluettelon sivumäärät näyttävät juuri nyt (kuva alla). Vielä vaaditaan viimeistelyä, hiomista ja tarinan kuljettamista kappaleissa.

Kirja mökkivuokrauksesta sisällysluettelo keskeneräinen kirja

Pyydän tässä kohtaa apuasi:

Yksi isoimpia miinojani menestymiseni tiellä on, että jätän kesken melkein valmiin.

Menestymisen pelosta (epäloogista, juu, tiedän). Entä jos se ei olekaan hyvä? Entä jos se (ja minut) tyrmätään? Entä jos vain nolaan itseni? Entä jos minusta tulee yhteiskunnan ja ystävieni silmissä hylkiö, luuseri, pöljä ja muutenkin epäonnistunut ihmisraunio?

Minulla onkin nyt hieno, kolmiosainen strategia tuon keskenjättämisen ohittamiseksi:

  1. Kerron kirjasta jo tässä vaiheessa. JULKISESTI. IIK. APUA. Ennen kuin se on valmis. Täydellinenhän siitä, kuten ei mistään ikinä tässä maailmassa, tule, mutta riittävän hyvä valmista varten.
  2. Päätän kirjan julkaisuajankohdan. Täten virallisesti ilmoitan ja vakuutan: valmista on ennen seuraavaa syntymäpäivääni 19. syyskuuta tänä armon vuonna 2023. Tai mörökölli minut syököön.
  3. Pyydän sinulta apua ja tukea.

Jos kirja kiinnostaa sinua, voit lisätä itsesi listalle, joka saa tiedon, kun kirja on julkaistu.

Näin tiedän, että kirja ylipäänsä kiinnostaa yhtään ketään ja sen kirjoittamisessa on mitään järkeä!

Pääset lisäämään itsesi ennakkoilmoittautumislistalle täältä.

Tälle listalle laitan tiedon, kun kirja on julkaistu. (Jos olet tehnyt ennakkoilmoittautumisen kovakantisesta käsikirjasta, olet jo tällä listalla.)

Jos haluat vertailla nykyisen ja tulevan kirjan massiivista eroa, voit tilata itsellesi käsikirjan täältä (saat eKirjan suoraan itsellesi) tai kuunnella äänikirjana sulosointuisen ääneni lukemana. Tulen lähettämään kaikille käsikirjan ostaneille (mikäli he eivät ole poistaneet itseään postituslistaltani) alennuslinkin, jolla saa tuon 29,90€ uuden kirjan hinnasta pois.

Voit myös jakaa tätä blogipostausta alalaidan linkeistä.

Näin ensinnäkin lisäät sosiaalista painettani saada kirja kirjoitettua ja toisekseen mahdollistat, että joku toinenkin kiinnostunut saa tiedon tulevasta kirjasta!

Kiitos että autat minua selättämään keskenjättämisen syndroomani! <3

Ps. Mökkivuokrauskirjan kannen luonnos näyttää tällä hetkellä tältä 🙂

mökkivuokrauskirja
Facebook Comments Box

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: