Mökkivuokrauskirja

Osasin – ehkä pikemminkin intuitiivisesti – yhtä jos toistakin prosessien luomisesta ja kehittämisestä sekä projektijohtamisesta, kun kirjoitin alkuperäisen Mökkivuokraajan käsikirjan vuonna 2016. Osasin jo yhtä ja toista asiakaspalvelusta, hinnoittelusta ja muusta lyhytaikaiseen majoittamiseen tarvittavasta. Sen verran enemmän kuin moni muu, että esimerkiksi kovakantinen Mökkivuokraajan käsikirja myi itsensä loppuun jo julkaisuvuotenaan.

Mökkivuokraajan palvelun myötä olen saanut auttaa tähän mennessä jo tuhansia muitakin aloittamaan ja kehittämään lyhytaikaista majoitusta. Olen oppinut paitsi omista kokemuksistani, myös muiden mökkivuokraajien kokemuksista auttaessani heitä. Olen skaalannut näin omat oppimismahdollisuuteni moninkertaisiksi verrattuna siihen, että olisin vain omien kokemusteni varassa. Kokemukseni myötä olen kehittänyt Mökkivuokrauksen askeleet, mallin, joka todistetusti toimii mökkivuokrauksen ja muun lyhytaikaisen majoituksen aloittamisessa ja kehittämisessä.

Elämä on tarjoillut minulle lisäksi paljon muita oppimiskokemuksia, joiden avulla olen päässyt syventämään myös mökkivuokrausta palvelevaa osaamistani.


Kirja on nyt valmis. Ja siitä tuli hyvä. Oikeasti niin hyvä, että olen varsin ylpeä siitä. Tiedän sisimmässäni, että siitä on aidosti apua ja hyötyä todella monelle. Kaikille, jotka sen lukevat.

Mökkivuokrauskirja

Kirjan kansi näyttää tältä.

Kysyn kirjan myyntisivulla:

Oletko valmis hoitamaan ja kehittämään omaisuuttasi, kääntämään kulueräsi tuottavaksi investoinniksi, kehittymään itse ja tarjoamaan unelmiesi vieraille puitteet ihanille elämyksille?

Kaikkien onnistuneiden mökkivuokrausten myötä tiedän nimittäin, että kaikkea tuota – ja paljon enemmän – mökkivuokraus onnistuessaan on.

Kirjan oppien seuraamisesta ei haittaa ole, vaikka mökkivuokraus ei välttämättä jossain vaiheessa olisikaan se juttu: turvallinen, ehjä ja kaunis mökki on aina parempi kuin vastakohtansa.

Lue tarkemmin kirjasta, kirja- ja kirjailijaesittely kirjan myyntisivulta.

Toki voit myös siirtyä suoraan verkkokauppaan ostamaan eKirjan, jota pääset heti lukemaan tai tilata itsellesi kirjakaupasta paperipainoksen.

Niin tai näin, saat kaikkea tätä:

Mökkivuokrauskirja vie lukijansa kannustavalle, loogisesti etenevälle ja täysin toteutettavissa olevalle matkalle, jonka lopputuloksena on onnistunut mökkivuokraus. Askel askeleelta rakentuva kokonaisuus perustuu Hyvärisen luomaan, testatusti toimivaan malliin, jonka avulla lukija oppii kaikki lyhytaikaisessa majoituksessa tarvittavat osa-alueet asiakaspalvelusta hinnoitteluun, unohtamatta virallisia asioita tai markkinointia. Kirjassa seurataan myös yhden mökkivuokrausta aloittavan henkilön tarinaa mökin lapsuushistoriasta ensimmäisen majoituksen jälkitunnelmiin saakka.

Mökkivuokrauksessa kohtaavat kaksi aikamme isoa ilmiötä: eläminen palveluna ja älykkään sopeutumisen hyödyntäminen asumisomistamisessa. Risteyskohdan maisemaksi istuu luontevasti suomalainen mökki, olemmehan tunnetusti mökkikansaa. Enimmäkseen tyhjillään olevien mökkien hyödyntäminen lyhytaikaiseen vuokraukseen mukavilla tuotoilla on monella tapaa fiksua ja kannattavaa. Lue kirjasta, miten sinäkin onnistut!

Sari Hyvärinen kirjailija

”Tuntui epätodelliselta, kun sain Kansallisarkistosta sähköpostia: kirjani ISBN-tunnukset! Vähän kuin vastasyntyneelle myönnettävä henkilötunnus: kirjani eri kustannusmuodoissaan (PDF, EPUB ja pehmeäkantinen paperiversio) oli nyt virallisesti otettu vuodesta 1640 Suomessa kaiken arkistoineen instanssin siipien suojaan. Se oli nyt virallista, se oli totta – kirjani oli virallisissa arkistosisa!!! Ja minä siten… kirjailija?! Ehkä tämä tunne ja titteli konkretisoituu sitten, kun saan paperiversion painosta selattavakseni.”

– Sari Hyvärinen 25.8.2023

Sari Hyvärinen on vuodesta 2016 lähtien kouluttanut tuhansia aloittamaan ja kehittämään mökkivuokrausta sekä muuta lyhytaikaista majoitustoimintaa. Valtakunnallisesti tunnettu ja tunnustettu mökkivuokrauksen syväosaaja on luonut testatusti toimivan mallin, joka kattaa mökkivuokrauksen kaikki teemat.

Hyvärisen perustama Suomen Mökkivuokraajat ry on laatinut KKVn tarkentamat yleiset mökkivuokrausehdot, jotka ovat valtakunnallisesti ainoa koko lyhytaikaisen majoitusprosessin kattava määritelmä- ja ehtokokoelma. Kirjailija itse perustelee mökkivuokrauksen suosiota näin: ”parhaat ratkaisut ovat sellaisia, joissa kaikki voittavat. Mökkivuokrauksessa yleensä hyödynnetään jo olemassaolevaa kiinteistökantaa ja saadaan suhteellisen vähäisin investoinnein tuotettua taloudellista, henkistä, sosiaalista ja fyysistä hyötyä. Toiminnan myönteiset alueelliset ja laajemmatkin kerrannaisvaikutukset voivat olla merkittävät. Vieraille, mökkivuokrauksen toimiessa kuten sen kuuluukin toimia, majoitus on antoisa, turvallinen ja ehdottoman positiivinen kokemus.”

LKV, tradenomi Sari Hyvärinen  (s.1977) on yrittäjä, joka asuu Kemiönsaarella kolmen lapsensa kanssa. Alunperin espoolainen prosessikehittäjä ja projektivetäjä on monialaosaaja, joka on muun muassa toiminut kolumnistina Maaseudun Tulevaisuudessa usean vuoden ajan.

Facebook Comments Box

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: