Mökkivuokrauksen kannattavuudesta

Mitä tavoittelet mökkivuokrauksella? Mitä haluat ja minkä verran olet valmis panostamaan? Toiminta on kannattavaa, kun tavoitteesi täyttyvät.

Haluatko vain pitää mökkisi kunnossa ja saada hieman taloudellista apua mökin kustannuksiin? Tai kenties rakentaa täysimääräisen toimeentulon itsellesi – ja ehkä muillekin – mökkivuokrauksesta? Tai jotain siltä väliltä. On oma valintasi, kuinka laajaa toimintaa rakennat ja toteutat.

Mökkivuokraus antaa paljon muutakin kuin rahaa. Koska taloudellinen motiivi on kuitenkin monelle ensisijainen syy mökkivuokraukselle, on toiminnan euromääräinen kannattavuus syytä arvioida etukäteen.


Oma mökki, satunnaista vuokraustoimintaa:

Mieti etukäteen minimi-investoinnit ja työpanos toiminnan aloittamiseksi ja pyörittämiseen. Apua tarvittaviin pohdintoihin saat esimerkiksi Mökkivuokraajan Minioppaasta. Hyvin pienelläkin panostuksella voi aloittaa.

Selvitä alueesi ja vastaavanlaisten mökkien realistinen vuokrataso. Katso samalla, kuinka suosittuja ja täynnä buukkauksia ne ovat. Saat tästä osviittaa, minkälaisia odotuksia omaan toimintaasi kannattaa laittaa.

Satunnainen, lyhytaikainen vuokraus on yleisin tapa aloittaa oman mökin vuokraus. Viikko pari kesässä tuo jo mukavan lisän kesän budjettiin eikä vaadi paljoa. Luotettavista, hyvistä vieraista tulee parhaassa tapauksessa ystäviä, jotka palaavat mökillesi vuosi vuoden jälkeen.

Toiminnan voidaan katsoa olevan kannattavaa, kun saat toivomasi, realistisen määrän lisätuloa ilman kohtuuttomia työ- tai rahapanoksia.

Täysimääräinen toimeentulo mökkivuokrauksesta:

Parhaimmillaan yhdelläkin mökillä voi saada kohtuullisen elintason. Korkealaatuinen huvila, jonka viikkovuokra on keskimäärin 1000€, tuottaisi 100% käyttöasteella 52 000€ vuodessa. Eli yli 4300€ kuukaudessa.

Kustannuksia koituu niin kiinteistöstä kuin vuokraustoiminnastakin. Kannattavaa toiminnasta voi kuitenkin saada piankin.

Käyttöasteen saaminen 100 prosenttiin on haasteellista. Usein yli 50% käyttöastetta pidetään jo hyvänä. Sekä tarjontaa että kysyntää voi kuitenkin laajentaa kattamaan koko vuoden niin, että käyttöaste kasvaa eikä huippusesonki rajoitu vain kapeaan osaan vuotta.

Toimintaa voi kasvattaa joko panostamalla yhteen kohteeseen paljon tai useampaan kohteeseen niin, että pienemmistä puroista muodostuu suuri virta.

Suosittelen lämpimästi toiminnan pitkäjänteistä kehittämistä. Tällöin (jokaista) kiinteistöä huolletaan ja hoidetaan asianmukaisesti, vähintään sen arvon säilyttävästi. Asiakassuhteisiin panostetaan niin, että vaadittava markkinointipanostus pienenee tyytyväisten asiakkaiden palatessa yhä uudelleen. Näin toiminnan tuottavuus kasvaa ja vaadittava työpanos pienenee ajan myötä.


Tulen jatkossa tuottamaan palvelua niin mökkivuokrausta vasta pohtiville ja aloittaville kuin jo pyörittävillekin. Sekä pienimuotoista että laajaa ammattimaista toimintaa harjoittaville. Sisältö tulee olemaan saatavilla kaikille mutta juuri sinua eniten kiinnostava ja palveleva materiaali löytyy jatkossa yhä helpommin.

Jotta osaisin palvella sinua yhä paremmin, pyydän klikkaamaan alta oman tilanteesi ja painamaan ’Lähetä’ -nappia. Kiitos!

 

Facebook Comments Box

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: