Lukijan kysymys: Miten hyödyntää blogia?

Meidän mökillä on nettisivut ja siihen pakettiin kuului myös blogi. Tein muutaman lyhyen kirjoituksen sinne joskus pari vuotta sitten. Miten sen saisi johonkin järkevään käyttöön vai pitäisikö poistaa näkyvistä kokonaan? Nykyisellään se rumentaa nettisivuja.
– Tiina, Mökkivuokraajan uutiskirjeen lukija

Ensinnäkin onnittelut, Tiina. On kerrassaan mahtavaa, että mökillänne on nettisivut. Se on erinomainen pohja, miltä kehittää viestintää ja markkinointia.

Blogia kannattaa todellakin hyödyntää. Siellä voit kertoa mökkisi tarinan ja kuulumisia. Voit kertoa saatavilla olevista palveluista ja yhteistyökuvioista. Voit kertoa alueen tapahtumista ja  aktiviteeteista. Kaiken tämän juuri mökillesi valitsemallasi visuaalisella ilmeellä ja tyylillä. Lyhyt- tai monisanaisesti, mikä on sinulle ominta.

Blogi on erinomainen keino syventää vieraiden tuntemusta mökistäsi, auttaa luomaan siihen syvempi side. Kertomalla alueen historiasta, ympäristön marjametsistä tai mukavista kuulumisista vieraalle tulee tunne, jossa hän seuraa ystävän kuulumisia. Ja ystävän luokse on aina mukava tulla kylään.

Blogi myös koetaan usein objektiivisemmaksi tavaksi saada tietoa kuin esimerkiksi mainokset. Blogin avulla rakennat mielikuvaa mökistäsi, ohjaat vierastasi ja markkinoit mökkiäsi syvemmin.

Ennen kaikkea tärkeintä on olla olemassa verkossa. Se on globaali, lähes tasa-arvoinen ja hyvin edullinen markkinointialusta toiminnalle. Olemassaolollasi ja kiinnostavalla sisällöllä pystyt tavoittamaan käytännössä kenet tahansa.

Esimerkiksi vastikään julkaisemassani Aasia-analyysissä kerron seuraavaa:

Suosituimmat tiedonhakulähteet vaihtelevat maittain. Korealaiset luottavat eniten yksityisiin blogeihin, joissa kerrotaan heidän arvionsa mukaan objektiivisimmin kohteesta. .. Japanilainen tiedonhakukulttuuri nojaa keskiarvoa (58%) voimakkaammin (67%) muiden tuottamaan sisältöön. Tämä kattaa sosiaalisen median, yksityiset blogit..

Näyttökuva 2017-08-24 kello 0.00.57

fullsizerender-35

Blogin kieli kannattaa miettiä huolella. On haasteellista kirjoittaa monella kielellä. Voit joko kääntää tai käännättää jokaisen kirjoituksen tai sitten kirjoittaa yhdellä kielellä – sillä, joka sopii parhaiten unelmavieraasi korviin.

Olen itse valinnut kirjoittaa Lillanin blogia englanniksi. Olen alusta alkaen tähdännyt globaaleille markkinoille ajatuksenani, että Suomen reilusta viidestä miljoonasta asukkaasta ei kuitenkaan löydy välttämättä riittävästi unelmieni vieraita yltämään Lillaniin tavoittelemaani käyttöasteeseen.

Näyttökuva 2017-08-23 kello 23.33.11

Voit syventää osaamistasi perehtymällä aiheeseen liittyvään, hämmentävän usein kolmikirjaimisten lyhenteiden merkitykseen (CTA, SEO, SEM, PPC, CTR…) ja monenlaisiin tapoihin kehittää blogisi toimivuutta. Tärkein ohje kuitenkin on:

Kirjoita niin kiinnostavaa sisältöä ja niin paljon, että lukija viihtyy sivuillasi pitkään.

Näin sivusi nousee yhä ylemmäs hakukoneissa, ilman mitään osaamista kolmikirjanlyhenteistäkään. Ja siten tavoittaa yhä useamman potentiaalisen vieraasi.


Miten hyödyntää blogia? Hyödyntämällä blogin tarjoamaa globaalia, objektiiviseksi koettua näkyvyyttä mahdollisimman tehokkaasti.

Facebook Comments Box

2 vastausta artikkeliin “Lukijan kysymys: Miten hyödyntää blogia?”

  1. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta! Kiva, kun löysin blogisi, täältähän löytyy vaikka mitä hyödyllistä. Kaikenlisäksi mukavasti kirjoitettuna! 🙂

    1. Hienoa että löysit tiesi tänne Taina, lämpimästi tervetuloa! Mahtavaa että sisältö on mielestäsi hyödyllistä ja mukavasti kirjoitettua 🙂 Tällainen palaute lämmittää kovasti!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: