Lukijan kysymys: kannattaako ulkoistaa?

Voiko (mökkivuokraus)homma kannattaa, jos suuren osan töistä ulkoistaa?

– Satu, Mökkivuokraajan minioppaan lukija

Ulkoistaminen syö usein kannattavuutta, jos itse hoitaa homman nopeammin, tehokkaammin ja paremmin.

Ulkoistaa kannattaa, jos itse ei osaa eikä aio tai voi opetella. Tekemätön työ on kannattamattomin vaihtoehto.

Ulkoistaa kannattaa myös tilanteessa, jossa omat vuorokauden tunnit eivät riitä ja olet itse pullonkaulana tuottavuuden kasvulle.

Tyyppillisiä ulkoistamisen kohteita mökkivuokrauksessa ovat kirjanpito, mökkiemännöinti ja mökkitalkkarin työt.

Maantieteellinen etäisyys mökistä on vahva peruste suosia luotettavaa Mökkiemäntää ja -talkkaria. Tällöin kaukanakin sijaitseva mökki pääsee hyötykäyttöön. Myös mökin turvallisuus nousee, kun se ei ole tyhjillään vaan asutun näköinen.

Ulkoistamisessa merkittävin peruste on omien resurssien vapauttaminen muuhun toimintaan. Parhaimmillaan mökkivuokrauksen eri osioiden ulkoistamisen ansiosta voit itse minimoida mökkisi eteen tehtävät työt ja nauttia tilillesi kilahtavista rahoista.

On tietenkin totta, että ulkoistaminen syö toiminnan tuottoja. Mökkivuokrausta omaksi työksi tehdessä tilanne onkin toinen.

Tällöin kuitenkin kannattaa harkita jonkin osan ulkoistamista tai apukäsiin investointia, kun omat työt tuntuvat liian sitovilta tai niitä ei yksinkertaisesti ehdi hoitaa riittävän hyvin. Tällaisessa tilanteessa (ainakin osittainen) ulkoistaminen ei suinkaan syö vaan tukee toiminnan kannattavuutta.

Vain sinä itse tiedät, mikä sopii tilanteeseesi parhaiten. Kannattaa kuitenkin seurata omaa resurssien käyttöä ja pitää mieli avoimena myös ulkoistamisen vaihtoehdolle.

Kiitos kysymyksestäsi, Satu.

Facebook Comments Box

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d