Loma-asunnosta tuottoisaksi bisnekseksi

Istahdin verannalle lukemaan postit heti jakeluauton visiitin jälkeen. Maaseudun Tulevaisuus oli julkaissut Mökkiläinen -liitteessään kirjoittamani tekstin. Otsikoksi oli tullut: ”Oma loma-asunto voi olla myös tuottoisa bisnes”.

Kerron kirjoituksessa hyvin tiivistetysti mökkivuokrauksen aloittamisesta. Painetussa versiossa on lisäksi hieman tilastoja mökkivuokrauksesta sekä muutamaan usein askarruttavaan kysymykseen vastaus.

Pystyt lukemaan kirjoituksen nettiversion täältä.

Kirjoitus on julkaistu Talous-osiossa. Ymmärrettävästi, sillä suurelle osalle isoimpana pontimena mökkivuokrauksen pohdintaan ja aloitukseen on raha. Muutos kuluttajasta investoijaksi voi olla kivulias mutta ainakin se on hyvin silmiä avaava.

”Jos mökillä ei ehdi viettää aikaa, sen voi myös vuokrata lomalaisille. Ammattilaisen ohjeilla pääsee alkuun.” -Maaseudun Tulevaisuus

Tämä mainittu mökkivuokrauksen ammattilainen on kartuttanut omaa osaamistaan

  • vuokraamalla omaa mökkiään
  • auttamalla tuhansia muita aloittamaan ja kehittämään mökkivuokraustaan
  • keskustelemalla ja sparraamalla satoja muita mökkivuokraajia.

Yksi tämän Maaseudun Tulevaisuuden kirjoituksen perusteella minut löytäneistä mökkivuokrauskonkareista oli Hanna Savelainen Lohjalta. Hän emännöi Lohjanjärven rannalla Suurniemen tilaa ja sen mökkejä.

Haastattelin Hannaa Mökkivuokraajan palvelua varten. Näin hän kertoo itse tuosta hetkestä:

Mistä kuulit Mökkivuokraajan käsikirjasta ensimmäisen kerran?

Luin Mökkivuokraajan käsikirjasta Maaseudun Tulevaisuuden nettisivuilta ja laitoin Sarille sähköpostia. Uskon, että yhteydenpito on tuonut hyötyä molemmin puolin!

Kyllä vain, suuret kiitokset sinulle Hanna! <3 Hanna on saanut jo äidinmaidossaan mökkivuokrauksen perusosaamisen, sillä hän on kolmannen polven mökkivuokraaja. Hänen, ja muiden hänen kaltaistensa avulla, olen oppinut ja pystyn opettamaan edelleen muille Mökkivuokraajan palvelussa paljon enemmän kuin oma mökkivuokrauskokemukseni mahdollistaisi.

Hannan isoisä aloitti mökkivuokrauksen vuonna 1968, jolloin ensimmäinen vuokramökki valmistui. Hanna kertoo elävästi ensimmäisistä vieraista, jotka tulivat Japanista asti. He olivat kulkeneet junalla matkan Vladivostokista Helsinkiin.    ”Loppumatka taittui taksilla ja Suurniemessä joukkoa oli vastaanottamassa isoisäni, jonka kielitaito rajoittui sujuvaan suomeen ja ensiluokkaiseen elekieleen.”

Koska mökkivuokraus on ollut aina osa elämääni, perusjutut ovat olleet hallussa alusta asti. Toimintaa voi aina kehittää paremmaksi ja prosesseja hioa itselleen tehokkaammaksi! -Hanna Savelainen


Kun kolmannen polven mökkivuokraajakin pyrkii entisestään kehittämään ja hiomaan toimintaa ja prosesseja, täytyy hyväksyä:

Et ole koskaan valmis.

Raadollista ja samalla lohdullista. Aina on jotain parannettavaa ja kehitettävää, mutta tärkeintä on uskaltaa aloittaa. Päättää, että juuri nyt on täydellinen hetki ja myös uskaltaa tukeutua muiden apuun.

Eräs haastattelukysymys kuului: Miten Mökkivuokraajan käsikirjan palvelu on vaikuttanut mökkivuokraukseesi?

Suurin antia on ollut vertaistuki ja mahdollisuus kuulla, kuinka muut hoitavat samat jutut. ”Vanhan liiton” mökkivuokraajat ovat kukin pysyneet omissa poteroissaan mutta itse olen yhteistyön kannalla. – Hanna Savelainen


Konkarikin tarvitsee muiden tukea ja vertailupohjaa toimintatavoille. Tämän tarjoaa Mökkivuokraajan Sisäpiiri, myös Hannalle.

Meidän muiden tarvitsee myös opetella se osaaminen, minkä Hanna on saanut jo äidinmaidossa.

Maaseudun Tulevaisuuden kirjoitusta huomattavasti syvemmälle mökkivuokrauksen aloituksessa mennään ilmaisessa webinaarissa

Onnistu mökkivuokrauksen aloituksessa.

Tule mukaan ILMAISEEN webinaariin, jossa kuulet

  • mitä huomioida mökissä
  • miten kehittyä itse
  • mitä lakisääteisiä asioita pitää hoitaa
  • miten hinnoittelet oikein
  • miten unelmavieraat löytävät mökkisi
  • ja paljon, paljon muuta.

Webinaari on ilmainen. Se ei edellytä muuta kuin sähköpostiosoitteen ja jonkun laitteen (älypuhelin, tabletti tai tietokone), josta pystyt seuraamaan webinaaria. Mukaan pääset vain ilmoittautumalla etukäteen.

Lähetän webinaarin kirjautumisohjeet ja muut tarkemmat tiedot ilmoittautumisessa kertomaasi sähköpostiin. Lisäksi lähetän ennen webinaaria työkirjan, jota voit käyttää webinaarissa oman oppimisesi tukena.

Pääset ilmoittautumaan mukaan webinaariin täältä.

Facebook Comments Box

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d