Sittenkin tuottavaa ja hauskaa, helposti? Mökkivuokrausasiantuntijan UUSI kirja neuvoo, miten. – Lehdistötiedote

”Ongelmat johtuvat yleensä peloista ja osaamattomuudesta. Tämä kirja pyrkii korjaamaan näitä molempia – -”
Sari Hyvärinen: Mökkivuokraus, s.11

Suomessa otetaan vakavasti ne, jotka kertovat asioiden olevan vaikeita, ongelmia olevan paljon ja toiminnan tuottavan murheen, valituksen ja tuskan lisäksi vain vähän roposia. Nämä ’realistit’ kertovat myös, että mökkivuokraus kuluttaa mökkiä valtavasti, on vaikeaa ja yleensä vieraatkin vain sikailevat.

Edes perusasiat haltuun ottamalla mökkivuokrauksesta voi kuitenkin saada nopeasti hauskaa, helppoa ja kannattavaa. Kun keskimääräinen viikkovuokra on 1155€ (Tilastokeskus: keskimääräinen mökkivuorokausi 165€ 12/2022), saa nopeastikin vaivalleen palkkaa. Huomatkaamme, että mökki on keskimäärin 262 vuorokautta vuodessa tyhjillään (Mökkibarometri 2021), eli välttämättä mökin omasta käytöstä ei tarvitse tinkiä lainkaan.

25.8.2023 julkaistu kirja Mökkivuokraus – Sinulle, joka pohdit tai jo toteutat ja ennen kaikkea haluat kehittyä [linkki kirjan esittelysivulle] (alla kuva kirjan kannesta) sisältää loogisesti etenevät, mökkivuokrausasiantuntija Sari Hyvärisen laatiman mallin mukaiset ohjeet mökkivuokrauksen eri osa-alueisiin kohteen konkretiasta asiakaspalveluun ja markkinointiin, virallisista asioista hinnoitteluun. Kannustavasti kirjoitetussa kirjassa on myös tarkistuslistat kaikelle tekemiselle ennen aloitusta.

Mökkivuokrauskirja kansikuva

Kirjassa seurataan lisäksi yhden mökkivuokrausta aloittavan henkilön tarinaa mökin lapsuushistoriasta ensimmäisen majoituksen jälkitunnelmiin saakka. ”Ihmiset ovat aikansa alusta asti siirtäneet tietoa ja osaamista tarinoiden välityksellä. Ihmismieli oppii parhaiten tarinallisesta muodosta. Tämä aktivoi mielen eri osa-alueita ja lisäksi tunnesitoutuminen vahvistaa mieleenpainamista. Tarinan avulla sain myös yhdistettyä useita tosielämän esimerkkejä ja todellisia tilanteita ilman asiakkaitteni ja mentoroitavieni yksityisyyden vaarantumista”, kertoo Hyvärinen valinnastaan yhdistää kirjassa sekä tietokirjan että romaanin piirteitä.

Mökkivuokrauksessa kohtaavat kaksi aikamme isoa ilmiötä: eläminen palveluna (Living as a Service) ja älykkään sopeutumisen (Adaptation Quota, älykkyyden kolmas ulottuvuus) hyödyntäminen asumisomistamisessa. Risteyskohdan maisemaksi istuu luontevasti suomalainen mökki, olemmehan tunnetusti mökkikansaa.

Vuokramökkiyöpymisiä olikin jo viime vuonna yli viidennes enemmän kuin ennen korona-aikaa v.2019 [linkki Tilastokeskuksen sivulle], alla tilastokuva. Kysyntää vuokramökeille siis on.

Vuokramökkitilastokuva

Sari Hyvärinen (kuva alla), kirjan kirjoittaja, on mökkivuokrauksen syväosaaja. Hän on vuodesta 2016 lähtien kouluttanut tuhansia aloittamaan ja kehittämään mökkivuokrausta sekä muuta lyhytaikaista majoitustoimintaa. Hyvärisen perustama Suomen Mökkivuokraajat ry on laatinut KKVn tarkentamat yleiset mökkivuokrausehdot, jotka ovat valtakunnallisesti ainoa koko lyhytaikaisen majoitusprosessin kattava määritelmä- ja ehtokokoelma.

Kirjailija itse perustelee mökkivuokrauksen suosiota näin: ”parhaat ratkaisut ovat sellaisia, joissa kaikki voittavat. Mökkivuokrauksessa yleensä hyödynnetään jo olemassaolevaa kiinteistökantaa ja saadaan suhteellisen vähäisin investoinnein tuotettua taloudellista, henkistä, sosiaalista ja fyysistä hyötyä. Toiminnan myönteiset alueelliset ja laajemmatkin kerrannaisvaikutukset voivat olla merkittävät. Vieraille, mökkivuokrauksen toimiessa kuten sen kuuluukin toimia, majoitus on antoisa, turvallinen ja ehdottoman positiivinen kokemus.”

LKV, tradenomi Sari Hyvärinen  (s.1977) on yrittäjä, joka asuu Kemiönsaarella kolmen lapsensa kanssa. Alunperin espoolainen prosessikehittäjä ja projektivetäjä on monialaosaaja, joka on muun muassa toiminut kolumnistina Maaseudun Tulevaisuudessa usean vuoden ajan.

Sari Hyvärinen

Sari Hyvärinen kouluttaa, vetää projekteja ja mentoroi mökkivuokraukseen ja lyhytaikaiseen majoittamiseen liittyen.

Hänet tavoittaa puhelimitse 0505164543, vastaamalla tähän sähköpostiin tai laittamalla sähköpostia Mökkivuokraajan palveluun sari@mokkivuokraajankasikirja.fi Esimerkkejä koulutusten asiakaspalautteista ja mediaesiintymisistä täällä.

Lehdistötiedote on vapaa julkaistavaksi heti.

Facebook Comments Box
KategoriatYleinenAvainsanat

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: