Kuudes uutiskirje

Mökkivuokraajan käsikirjan 6. uutiskirje on alunperin lähetetty 8.4.2017 kaikille uutiskirjeen tilanneille. Blogissa uutiskirjeet julkaistaan yli kuukauden viiveellä. Jos haluat saada uutiskirjeet jatkossa uunituoreina sähköpostiisi, pääset tekemään tilauksen täältä.

Kuudennessa uutiskirjeessä ruodin Tilastokeskuksen uusinta majoittajatilastoa, vastaan lukijan kysymykseen käyttöasteen nostamisesta, kyselen itse ja kerron Mökkiemäntä -palvelun kuulumisia.

Kääritään hihat ja ryhdytään hommiin!

 
Majoittajatilasto 01/2017
Kirjoitin Mökkivuokraajan käsikirjan blogiin lyhyen maininnan Tilastokeskuksen majoittajatilastojen uusimmasta julkaisusta.
Mökkivuokraus, kasvussa, Kiina, potentiaali
Tilastokeskus julkisti tammikuun 2017 yöpymistilastot.
Luvut osoittavat tammikuun 2017 yöpymisten muutoksen vuoden takaisiin. Suomalaisten yöpymiset lisääntyivät 5,7%, ulkomaisten paljon enemmän. Erityisesti Kiinan palkki on huikea.
Vaikka luvut ilmoitetaan Tilastokeskuksille vain majoittajapaikoista, joissa on petisijoja 20 tai enemmän, kertovat luvut ostetun yöpymismatkailun trendeistä yleisemminkin.
Selkeää kasvua.
Laman selkä alkaa Suomenkin osalta vihdoin taittua. Varovaista optimismia omaan talouteen löytyy jo. Sitoutuminen oman mökin hankintaan kangertelee, mieluummin ostetaan lyhytaikaisempia elämyksiä.
Mökin vuokraaminen on erinomainen tapa toteuttaa nykykuluttajan vapaa-ajan haaveita. Käyttövaroja on enemmän. Vapaa-aikaan ollaan valmiita panostamaan entistä enemmän.
Mökkivuokraaja, ole valmis.
Kuluttajat janoavat tarjoamiasi mökkielämyksiä.
Entäpä ulkomaalaiset sitten? Globalisaatio on tuonut Suomenkin naapuriin. Suomi kiinnostaa. Meidän arkemme, luontomme ja vaikkapa neljä vuodenaikaamme on monelle eksoottista.
Kiinalaisista sen verran, että vielä tällä hetkellä isoin osa Kiinasta Suomeen suuntautuvasta matkailusta on hyvin perinteistä, tarkkaan (kiinalaisten ohjaamaa) massaturismia.
Yksilöllinen omatoimimatkailu on kuitenkin Kiinassakin kasvussa. Jo viime vuonna Lillanissa oli eräs seurue, kaksi perhettä, Kiinasta. He olivat löytäneet Lillanin nettisivut ja buukanneet hela hoidon ihan itse. Tämä omatoimisuus oli heille kerrassaan ylpeyden aihe.
Lukijan kysymys
Miten nostaa koko vuoden käyttöaste seuraavalle kymmenykselle (60%)?
Vastaus (pidemmän kaavan mukaan): suomalaiset vuokraavat mökkejä lähinnä kesäisin, jonkin verran joulun ympärillä ja hiihtokeskuksien läheisyydessä hiihtolomaviikoilla. Muina aikoina käyttöasteet laahaavat.
Suomalaisia on rapiat 5,5 miljoonaa. Maapallon väestöluku on hieman alle 7,5 miljardia ja kasvaa koko ajan, luvut juoksevat silmissä. Katso vaikka täältä.
Panostus ulkomaisiin vieraisiin kannattaa.
Miten mökkisi näkyy ulkomaisissa mökkihauissa? Internet kattaa käytännössä jo koko maapallon. Netin kolme suurinta ovat
– Google
– Facebook
– YouTube.
Missä näistä mökkisi näkyy ja miten? Jos kiinalainen perheenisä päättää tempaista ja googlettaa ”exotic cottages in Nordic”, monennellako sivulla haussa juuri sinun mökkisi näkyy?
Lillanin vieraista enää alle puolet on suomalaisia. Käyttöaste on hyvä, vieraita on koko ajan enemmän myös muina kuin perinteisen sesongin kausina.
Myös ulkomaisiin vieraisiin kannattaa panostaa, yhä enenevässä määrin!
Kysymys: Miten nostaa mökin käyttöastetta?
Vastaus (lyhyemmän kaavan mukaan): Laajentamalla kohdemarkkinoita.
Kysymyksen esittäjä: jos tunnistit kysymyksesi, voit halutessasi laittaa minulle tarkempia tietoja mökistäsi. Voin pallotella tilannetta syvemminkin. Myös muita keinoja käyttöasteen nostamiseen on olemassa. Tämä on yksi, yleisesti sovellettava keino.
Kysymykseni sinulle, oi ihana uutiskirjeen lukija:
Tarvitsisitko apua mökkisi markkinoinnissa?
Kiinnostaisiko oppia SEOsta, hakukoneoptimoinnista, profiloinnista ja nettinäkyvyydestä lisää?
Miltä kuulostaisivat palikkaohjeet mökin netti- ja facebook-sivujen tekemiseen itse, tai YouTube -videoiden teon oppiminen?
Kenties haluaisit vain valmista listaa parhaista mökkivälittäjistä vertailuineen?
Pohdin syksyn kurssin aihetta. Olisiko tämä Sinua kiinnostava juttu? Laita vaikka sähköpostilla tarkempia toiveita.
Mökkiemäntä -palvelu porskuttaa
Viikko sitten lanseeraamani Mökkiemäntä -palvelu herätti mahtavasti kiinnostusta! Kiitos teille kaikille viestiä laittaneille. Olette mahtavia.
Mökkiemännät: saatte pian minulta kohdennettua sähköpostia.
Mökinomistaja; tuntuuko, ettet voi, jaksa, osaa tai ehdi hoitaa itse mökkivuokrauksen käytännön puuhia? Mökin valmisteluita, vieraiden vastaanottoa, mökin tarkastusta vierailun jälkeen? Haluaisitko silti varmistaa vieraiden erinomaisen palvelukokemuksen? Ota yhteyttä mitä pikimmin, monen monta Mökkiemäntää odottaa jo!
Käy täyttämässä lomake täällä, jos tarvitsisit Mökkiemäntää tai olisit valmis toimimaan sellaisena!
Käsittelen – kaikkien henkilötietolakien mukaisesti – tietojasi luottamuksellisesti ja arkistoin ne huolellisesti. Olet turvassa.
Kesä tulee – oletko valmis?
Nyt et enää paljon jouda peukaloitasi pyörittelemään, jos aiot olla mukana tulevan kesän mökkisesongissa. Olisiko nyt vihdoin aika saada mökistäsi tuloja ainaisten kulujen sijaan? Tai saada tuloja vielä enemmän, mökkivuokrausrumba rullaaman toden teolla?
Jos tuntuu, että tarvitset apua homman käynnistämisessä tai pyörittämisessä, voit hankkia itsellesi apuja vaikkapa alle viidenkympin paketista. (Olen jo tyyntynyt viimeviikkoisesta tunnekuohusta, ei huolta.)
Saat Mökkivuokraajan eKäsikirjan ja tunnin henkilökohtaista sparraustani. Saat vastauksia juuri sinua askarruttaviin kysymyksiin. Huomioithan, että paketti on saatavilla vain toukokuun loppuun asti.
Tilaa paketti itsellesi NYT. Peipposten laulu kuuluu jo.
Kiitos, että kuljet kanssani! Ihanaa viikonloppua sinulle ja rakkaillesi kevätlintujen liverrystä kuunnellen toivottaa
Sari/Mökkivuokraajan käsikirja
PS. Löytyykö lähipiiristäsi muita, joka saattaisi olla kiinnostunut Mökkivuokraajan käsikirjasta tai vaikkapa Mökkiemäntä -palvelusta? Eikö olisikin upeaa, jos hänkin saisi nämä mahtavat palvelut ulottuvilleen? Kiitos, että jaat ja välität!
Jos et halua enää näitä maanmainioita Mökkivuokraajan käsikirjan uutiskirjeitä kerran viikossa pumpsahtamaan sähköpostiisi, voit kertoa minulle ja poistan sinut listalta. Kuulisin myös todella mielelläni, miksi haluat peruuttaa tilauksen.
 
Ja jos et tykkää, älä vielä luovuta. Kerro minulle  mitä toivoisit minun tekevän toisin.
Sari Hyvärinen yrityksen logo
Multidimensional entrepreneurship
Facebook Comments Box

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: