Kuluperusteinen hinnoittelu

Jotta mökkivuokraustoiminta olisi kannattavaa, tulee tuottojen kattaa siitä aiheutuneet kulut. Osa kuluista on kiinteitä, mökin käytöstä riippumattomia, osa taas kasvaa käytön lisääntyessä. Kuluihin on hyvä ottaa mukaan myös mahdolliset kertaluontoiset kustannukset.

Yleensä ensimmäinen tavoite mökkivuokrausta aloitettaessa on mökin kulujen kattaminen. Lisähyötynä on usein, että mökki on päätöstä seuranneiden toimenpiteiden jälkeen paremmassa kunnossa kuin aikoihin. Jo pelkästään siivoamalla ja raivaamalla saa toisinaan ihmeitä aikaan.

Toinen tavoite mökkivuokrauksessa voi olla jonkin isomman, jo tiedossa olevan remontin kulujen kattaminen osittain tai kokonaan. Esimerkiksi etukäteen tehty parannussuunnitelma auttaa mökin järjestelmällisessä kunnostamisessa ja toiminnan kehittämisessä.

Mökkivuokrauksesta saatavia tuloja voi lähestyä monella tapaa. Erilaisia hinnoittelumalleja ja niiden soveltuvuutta juuri sinun tilanteeseesi käydään läpi mökkivuokrauksen aloituksen kattavalla kurssilla.

On viisasta tarkastella, kuinka paljon kuluja mökistäsi itse asiassa tällä hetkellä koituu ja laskea, kuinka paljon tarvitsisit esimerkiksi vuositasolla vuokratuloja kattaaksesi mökkisi kustannukset.

Huomioi laskelmissasi ainakin seuraavat kulut:

  • Kiinteistövero
  • Jätemaksut
  • Tiemaksut
  • Vakuutusmaksu
  • Sähkömaksut
  • Vesimaksut

Jo näistä kertyy vuodessa summa, johon olisi ihan mukavaa saada joku toinen maksumieheksi, eikö? Mitä muita kuluja mökistäsi koituu, jotka olisi syytä lisätä mukaan kululaskelmaan?

Mökin kuntoon laittaminen on viisasta investoinnin hoitoa. Lisämotiivina voi hyvin toimia mökin saaminen tuottavaksi tulonlähteeksi ikuisen pohjattoman kulukaivon sijaan. On kerrassaan fiksua hyödyntää mökkiä rahan tuottamiseen.

Oikopolku onnistumiseen – 7 askelta menestykseen mökkivuokrauksen aloituksessa käydään läpi kannattava ja toimiva hinnoittelu toteutukseen asti juurta jaksain.

5. LÖYDÄ PARAS HINTA

Saat käyttöösi rakentamani mökkivuokraajan hintalaskurin ja ohjeet sen käyttöön. Autan sinua myös tekemään päätöksiä sinulle sopivimmasta vuokra-ajasta ja muun muassa erilaisista hinnoittelumalleista, jotta löydät juuri sinulle ja mökillesi toimivimmat ratkaisut. Saat opastusta myös varaus- ja peruutusmaksujen sekä vuokrien käsittelyyn.

– ote kurssiesittelystä: 5. askel onnistumisen oikopolulla


Mitä ajatuksia sinulla heräsi tästä kirjoituksesa? Olisi mahtavaa, jos kertoisit niistä alla olevissa kommenteissa. Muistathan myös vinkata tästä kirjoituksesta ystävällesi, jonka arvelisit saattavan hyötyä siitä!

Facebook Comments Box

Yksi vastaus artikkeliin “Kuluperusteinen hinnoittelu”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d