Mökkivuokraajan käsikirjasta

Mökkivuokraajan käsikirja on syntynyt ja kasvanut samalla kun olen itse kasvanut mökkivuokraajana.

Vuonna 2016 olin pyörittänyt Lillanin vuokrausta reilun vuoden. Oivalsin, että se sujuu mukavasti, melkein omalla painollaan. Tajusin oppineeni valtavasti mökkivuokrauksesta.

Mielessäni oli vielä kirkkaana alkuaikojen hapuilu. Kokeiluni yritys-erehdys -metodilla. Kantapään kautta onnistumisten löytämiset.

Päätin kirjoittaa kaiken oppimani ylös. Syntyi Mökkivuokraajan käsikirja.

Jännittyneenä lähetin tekstin luettavaksi useammalle mökkivuokrausta suunnittelevalle ja toteuttavalle. Itkin (ilosta) kun luin uudelleen ja uudelleen saamiani palautteita.

Mökkivuokraajan käsikirja

 

Sittemmin Mökkivuokraajan käsikirja kehittyi palveluksi. Blogi kasvaa kahden postauksen viikkotahtia, kirje lähtee tilaajille viikoittain.

Kirjakin laajeni. Ensin eKirjaksi, jotta opas olisi mukana vaikka puhelimessa. Aina, kaikkialla, tarvittaessa. Sitten äänikirjaksi.

Kovakantinen painos myytiin loppuun. Uusi painos on tulossa. Sen kustannussopimuksen neuvottelut ovat vielä auki. Jos näyttää siltä että asia ei sitä kautta etene, toteutan uuden painoksen sitten jollakin toisella tavalla. (Jos haluat, voit ilmoittautua kiinnostuneiden listalle täältä. Saat tiedon, kun asia etenee. Ilmoittautuminen ei sido sinua hankkimaan kirjaa.)

Mökkivuokraajan käsikirjan kirjoittaminen oli minulle tärkeä juttu. Kun aloitin mökkivuokrausta, en löytänyt siitä mitään tietoa. En sitten niin minkäänlaista. En halunnut, että muut joutuisivat kamppailemaan samassa jamassa. Halusin jakaa oppimani, toimivat tavat toteuttaa mökkivuokrausta.

Muiden mökkivuokraajien tukea ja tsemppiä

Toinen haaveeni toteutui Mökkivuokraajan Sisäpiirin kautta. Ei ole parempaa kuin saada mille tahansa matkalle samanhenkinen porukka ympärilleen. Poppoo, jonka kanssa voi päivitellä syntyjä syviä tai ihmetellä pienimpiäkin juttuja. Mökkivuokrauksessa se ryhmä on Mökkivuokraajan Sisäpiiri. Ryhmään pääsevät kaikki Mökkivuokraajan käsikirjan muodossa tai toisessa hankkineet sekä kaikki kurssilaiset.

Yhden kulminaatiopisteen palveluni saavutti yhden uuden palautteen kautta. Toteutin kirjeen lukijoille palautekyselyn voidakseni kehittää palvelua yhä kiinnostavammaksi ja entistä paremmin palvelevaksi.

Sain mahtavasti palautetta. Eräs palaute kuitenkin vahvisti uskoani tekemiseeni erityisesti:

Hienoa, että olet valmis jakamaan kokemuksia ja oppia mökin vuokraustoiminnasta kiinnostuneille.
– Matti L.

Näin juuri. Matti, kiitos palautteestasi. Haluan auttaa. Olla aidosti avuksi. Pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen. Kun testailen ja kokeilen yhä uusia toimintamalleja ja etenemistapoja omassa mökkivuokrauksessani, sinun ei tarvitse kokeilla kaikkia samoja. Kerron sinulle ne aidosti toimiviksi havaitsemani tavat.

Kiitos sinulle, että luet tätä blogikirjoitusta juuri nyt. Koko palvelu kirjoineen päivineen on sinua varten tehty.

 

Facebook Comments Box

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d