Irti täydellisyydestä

Toisinaan täydellisyyden tavoittelu on esteenä toteuttamiselle ja vie ilon tekemisestä. Näin myös mökkivuokrauksessa. Ei voi aloittaa, kun ei osaa riittävästi, koska mökissä olisi vielä hiomista, koska saattaa epäonnistua.

Epäonnistumisia ei ole. On vain onnistumisia ja oppimiskokemuksia. Tätä hoen itsellenikin, yhä edelleen. En itsekään ole valmis. Opin jatkuvasti uutta. Pidän mielen avoimena, vaikka toisinaan tumpulointi ja riittämättömyyden tunne raastaa.

Täytyy vain uskaltaa. Ryhtyä rupeamaan. Parantaa ja kehittää matkan varrella. Ja hyväksyä, että mokia tulee. Ottaa opiksi ja tehdä jatkossa toisin. Todellisuus ei ole täydellistä eikä koskaan voi miellyttää kaikkia.

Tämän oivaltaminen oli itselleni tuskallista. Kaikki eivät tule pitämään Lillanista. Se ei ole jokaikisen mielestä unelmien mökkilomakohde. Vaikka joidenkin mielestä sijainti palveluiden luona on ideaali, toisten mielestä ei. Suurin osa vieraista pitää vanhan näkymisestä sisustuksessa, muutama kokee sen epäsiistiksi.

Unelmavieraani nauttivat olostaan Lillanissa. Keskityn erityisesti heidän palvelemiseensa mutta toki kehitän toimintaani kaikilta osin. Entiselle kympin tytölle on silti kova paikka nähdä, kuinka Airbnb:n arvio on vain 4,8 täyden viitosen sijaan. Silti saan ylistäviä arvioita solkenaan.

Ole armollinen itsellesi, Mökkivuokraajan käsikirjan blogin lukija. Pyri mahdollisimman hyvään, kehitä matkan varrella itseäsi ja toimintaasi. Hyväksy, että todellisuus ja täydellisyys ovat kaksi eri asiaa ja ymmärrä, että se ei haittaa.

Muista ottaa myös apua vastaan. Sinun ei tarvitse pärjätä yksin tai osata kaikkea itse. Niin mökkivuokrauksen aloituksessa kuin sen pyörittämisessäkin on valtavasti huomioitavia asioita ja tekemistä. Samassa tilanteessa olevan myötätunto ja osaavamman kannustus ovat hunajaa räytyneelle sielulle.

Sinun ei tarvitse olla täydellinen onnistuaksesi riittävän hyvin. Tervetuloa mukaan mökkivuokrauksen maailmaan.

Facebook Comments Box

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: