9. Uutiskirje

Mökkivuokraajan käsikirjan 9. uutiskirje on lähetetty alunperin 29.4.2017 kaikille uutiskirjeen tilanneille. Blogissa uutiskirjeet julkaistaan yli kuukauden viiveellä. Tervetuloa tilaamaan uutiskirjeet suoraan ilmestymisen jälkeen sähköpostiisi täältä.


Tällä viikolla analysoin jälleen tilastoja, kerron miksi useampi mökki on hyvä juttu, ruodin paria lehtiartikkelia, julkistan erittäin hyödyllisen yhteistyökuvion sekä kerron tulevasta pienestä toimintatavan viilauksesta. Valmis? Kääritään hihat!

Tilastoja ja yhteenlaskua

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa oli viime vuonna 501 600 mökkiä. Melkoisen monta. Näistä lähes kaikki ovat tyhjillään (suurimman) osan vuotta. Kun tämä tieto ynnätään yhteen 6. uutiskirjeessä kertomani huikeasti lisääntyvien vuokramajoitusten, 7. uutiskirjeessä mainitsemani mökillä vietetyn vapaa-ajan tulevan kasvun ja mökin omistustarpeen vähenemisen kanssa, saadaan seuraava tulos: mökkivuokraus on tulevaisuuden (ja edelläkävijöille jo nyt) ehdoton toimintatapa. Haluatko olla rahanmaksajien vai rahansaajien puolella?

Kun tähän saatuun tulokseen vielä lisätään tieto, että netin kautta kotimaan lomamatkoista tilattiin viime vuonna jo 68% eli yli kaksi kolmasosaa ja fakta netin globaalista kattavuudesta, lopputulemana voi todeta, että vuokrattavien mökkien todellakin kannattaa löytyä – ja olla varattavissa – netissä.

Miten toimin?

1. mökki kuntoon
2. faktat ylös, hyvät valokuvat
3. netti ja sosiaalinen media tehokäyttöön
4. asiakaspalveluasenne kohdilleen.

Mökkivuokrauksen aloittamiseen avun tuova, selkeä, prosessia käsi kädessäsi kulkeva verkkokurssi on viimeistelyä vaille valmis. Kurssilla saat tiekartan koko kuviosta, askel askeleelta etenevät toimintaohjeet, valmiit pohjat esimerkiksi talon sääntöihin ja turvakorttiin sekä tarkistuslistat jokaiseen osakokonaisuuteen. Voiko olla tyydyttävämpää tunnetta kuin ruksata valmis kohta ja näin nähdä oma etenemisensä valmista kohti!

Erinomaisesti alkuun pääset myös tilaamalla itsellesi Mökkivuokraajan eKäsikirjan. Kirja kattaa sekä mökkivuokrauksen käynnistämisen että pyörittämisen.

Jos haluat varmistaa, että saat juuri sinun kysymyksiisi vastauksen, voit ostaa kirjan siivellä myös tunnin henkilökohtaisen sparrauksen.

Sekä kurssilaisena että kirjan hankkineenakin pääset mukaan aktiiviseen Mökkivuokraajat -sisäpiiriimme. Siellä niin mökkivuokrausta jo pyörittävät, aloittavat kuin pohtivatkin jakavat ajatuksiaan, tuoreimpia tietoja ja saavat korvaamatonta vertaistukea. Heti kirjan hankittuasi pääset mukaan ryhmään!

Monta mökkiä on hyvä juttu

Lillan on esillä ja varattavissa useammalla sivustolla. Sain sähköpostitse alustavan kyselyn tulevan kesän eräästä ajanjaksosta. Vastasin viestiin kysyen, varaisinko ajanjakson heille. Vastausta ei kuulunut, ja toiselta sivustolta tuli vahvistettu varaus Lillaniin samaiselle ajanjaksolle. Noin viikkoa myöhemmin ensimmäiseltä kysyjältä tulikin vastaus: ”joo, varaa vaan”.

Koska hoidan useamman mökin vuokrausta, pystyin ehdottamaan vastaajalle erästä muuta mökkiä kerrottuani, miksi Lillan ei ollutkaan enää varattavissa. Ystävällisen, perustellun viestini myötä minulla on nyt kyseisenä ajanjaksona varattuna molemmat mökit.

On aina parempi ehdottaa jotain toista, mielellään vielä parempaa tai vähintään yhtä hyvää vaihtoehtoa kuin vain sanoa ei. Siksi on suositeltavaa tehdä yhteistyötä toisen tai toisten mökkivuokraajien kanssa. Voitte puffata toistenne mökkien vapaita ajankohtia, jos oma mökkisi on jo varattu kysyttynä aikana. Tai vuokrata itse useampaa mökkiä.

Lehtijuttu kamalista mökkivierailuista

Iltalehdessä kirjoitettiin kuluneella viikolla juttu mökin vuokranneista vieraista, jotka kokivat mökin olleen heidän saapuessaan hyvin epäsiisti. Mökki ei muutenkaan ollut vastannut heidän oletustaan. Vuokranantaja ei ollut antanut heille hyvitystä useamman tunnin siivouksesta ja vieraat olivat ottaneet yhteyttä keltaiseen lehdistöön kuvien kera.

Kyseinen lehti pyysi jutun lukijoita kertomaan kauheimmista mökkivuokrauskokemuksistaan. Ja kyllähän niitä löytyikin seuraavan päivän lehteen julkaistavaksi, mädäntyneistä kalanpäistä lähtien. Suomin tilannetta ja vertaan Lillanin hoitotyyliini – ja Mökkivuokraajan käsikirja -palvelussa painottamaani myönteiseen asiakaskokemukseen toisessa blogissani.

Vuokranantajat pelkäävät vieraiden kohtelevan heidän mökkejään kaltoin. Vuokraajat puolestaan pelkäävät mökin olevan huonokuntoinen. Turhaa pelon rakentamista kasvavalla alalla, kun luottamusta puolin ja toisin olisi niin helppo rakentaa ja ylläpitää.

1. Mökin realistinen kuvaus sanoin ja kuvin ilmoituksessa.
2. Mökin kunnon varmistaminen ennen vieraiden saapumista.
3. Vieraiden henkilökohtainen vastaanotto.
4. Saatavillaolo vierailun aikana.
5. Mökin kunnon varmistaminen vierailun jälkeen.

Aivan toteutettavissa olevia asioita. Tai jos näitä ei voi tehdä itse, kaikki osa-alueet ovat hankittavissa ostopalveluina. Valokuvat voi ottaa ammattilainen, joka varmistaa että kuvat ovat kauniit ja kertovat silti mökin varustetason ja kunnon realistisesti.

Mökki-ilmoituksen ja nettisivut voi laatia taitaja. Mielellään mökkivuokraukseen erikoistunut, jotta kaikki tarvittava tulee huomioiduksi.

Mökin kunnosta ennen ja jälkeen vierailun sekä vieraiden vastaanottamisesta voi huolehtia Mökkiemäntä, joka on myös vieraiden saatavilla vierailun ajan.

Kun kaikki nämä osatekijät ovat kunnossa, vieraiden kokemus on hyvä. Ja mökkiä pidetään hyvin. Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa.

Merkittävä uusi hyöty Mökkivuokraajan käsikirjan asiakkaille

Suuri osa mökki-ilmoitusten valokuvista on todella kälyisiä. Suttuisia, epäselviä, jopa luotaantyöntäviä. Tai sitten vain rumia tai epäinformatiivisia. On vieraalta aikamoista arpapeliä maksaa iso summa rahaa ja lähteä läheisimpineen mökille, josta tietää vain muutaman postimerkin kokoisen kuvan verran jotain rusehtavaa. Sitten kun ehkä epärealistiset toiveet eivät toteudu ja petytään, voidaan soittaa vaikka keltaiselle lehdistölle.

Sen ei tarvitse mennä näin. Todella laadukas valokuvausyritys, Valoomo Oy, on luvannut ottaa Mökkivuokraajan käsikirjan asiakkaiden – siis myös Sinun, oi ihana lukijani – mökeistä edustavat, kauniit kuvat hintaan 150€ (sis. alv) ja matkakulut. Minun mielestäni hinta on älyttömän halpa, varsinkin kun vertaa, mitä sillä saa. Vaikkapa täältä voit katsoa heidän ottamiaan kuvia Lillanista. Voiko upeampia kuvia olla!

Panosta valokuviin. Ne ovat mökkisi tärkein käyntikortti. Suosittelen todella lämpimästi ottamaan yhteyttä Valoomoon erittäin pian.

Uutiskirjeen toimintatavan viilausta

Pyydän teiltä aina palautetta ja saan sitä myös. Kiitos! Koska nämä uutiskirjeet ovat pitkiä kuin nälkävuosi ja lukemisefekti voi olla yhtä näännyttävä, toimin jatkossa toisin. Palastelen sisällön useampaan viikon aikana julkaistavaan blogipostaukseen, jotka sitten kokoan uutiskirjeeseen. Ei huolta, kirje ei kuitenkaan tule olemaan pelkkä blogipostauslistaus. Saat edelleenkin enemmän lihaa luiden ympärille. Kerron aina jotain enemmän uutiskirjeen lukijalle (ja Mökkivuokraajat -sisäpiiriläisille vielä enemmän).

Huomaatko, palautteen antaminen kannattaa. Niin käsiteltävien asioiden sisällöstä kuin itse palvelustakin. Antaa palaa, laita viestiä minulle!

Oikein mukavaa pitkää viikonloppua Sinulle ja läheisillesi toivottaa

Sari/Mökkivuokraajan käsikirja

PS. Oletko jo kertonut Mökkivuokraajan käsikirja –palvelusta kaikille niille, joiden arvelisit siitä hyötyvän? Auta läheisiäsi – jaa kullanarvoista tietoa ja osaamista eteenpäin!

Ja jos pohdit itsesi poistattamista postituslistalta, kerro siitä minulle. Auta minua auttamaan sinua vielä paremmin.

Sari Hyvärinen yrityksen logo
Multidimensional entrepreneurship
Facebook Comments Box

Yksi vastaus artikkeliin “9. Uutiskirje”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d