Onnistuneen aloituksen 8 elementtiä

Mökkivuokrauksen onnistunut aloitus voidaan jakaa kahdeksaan erilaiseen elementtiin, omaan kokonaisuuteensa. Jokainen niistä on laaja. Jokainen niistä täydentää toisiaan. Ne on syytä taitaa yhdessä ja erikseen.


1. Kokonaisuus: Oma mielesi.
Yleensä pelkomme, uskomuksemme ja väärään suuntaan vievät ajatuksemme estävät menestyksemme. Siksi on tärkeää ihan ensimmäiseksi saada kuntoon ajatuksesi. Niistä kun kumpuaa kaikki muu tekeminen.

2. Kokonaisuus: Oma mökkisi.
Kaikkinensa. Sijainnista sisustusesineisiin. Pihapiiri, varustelutaso, siisteys. Ihan kaikki mökkiin liittyvä konkretia. Se kokonaisuus, mihin yleensä lähinnä keskitytään. Mutta todellisuudessa, se on vain yksi kahdeksasta onnistuneen aloituksen elementistä.

3. Kokonaisuus: Asiakaspalveluosaamisesi.
Tämä on niin uskomattoman tärkeä juttu, että se tulee heti sinun nuppisi ja mökkisi jälkeen. Se, miten kohtelet vieraita ja potentiaalisia vieraita, ratkaisee, menestytkö vai et. Tyytyväinen vieras on tuottava asiakas. Ja hyvä asiakaspalvelu tekee kaikista muista kokonaisuuksista sujuvaa ja paljon helpompaa.

4. Kokonaisuus: Ne viralliset.
Lakisääteiset velvollisuudet. Viranomaisilmoitukset. Vaadittavat dokumentit. Kaikki viralliset, pelottaviltakin tuntuvat, virastobyrokratialta haiskahtavat. Hoidettava ne on, se on selvä.

5. Kokonaisuus: Hinnoittelu.
Onnistunut hinnoittelu ratkaisee, onko mökkivuokrauksesi kannattavaa. Hinnoittelun kokonaisuuteen kuuluvat varsinaisen hintatason ja hinnoittelumalleista päättämisen lisäksi muun muassa vuokra-aikojen kestosta päättäminen, varaus- ja peruutusmaksut, laskutustapa, hinnankorotukset ja muista kuin vuokrista saatavat tulot.

 6. Kokonaisuus: Markkinointi.
Sen lisäksi, että ymmärrät, kuka ja minkälainen on unelmavieraasi, sinun pitää osata mitä ja missä kertoa mökistäsi. Miten tavoitat unelmavieraasi ja saat heidät viihtymään mökilläsi juuri niin paljon kuin sinä haluat.

7. Kokonaisuus: Viimeistely ja yhteen nivominen.
 Kaikki kokonaisuudet pitää saada pelaamaan yhteen pussiin, sinun pussiisi. Viestisi tulee lähteä sydämestäsi (ja mielestäsi, joka muokkaa sen vieraille helpommin ymmärrettävään muotoon).

Mökkisi ja se, miten kerrot siitä, pitää olla yhteneväiset ja unelmavieraillesi sopivat ja tietysti heidän löydettävissään. Hinnan pitää sopia sinun ja vieraan pirtaan.

Koska kaikkea ei vain voi tehdä kerralla, on todella tärkeää, että hahmotat kokonaisuuksien kokonaisuuden. Että osaat priorisoida juuri ne kriittisimmät ja tärkeimmät tekemiset. Että osaat luovia hektisten hetkien virrassa unelmiasi kohti.

8. Kokonaisuus: Katse tulevaisuuteen.
Mökkivuokraus avaa ovet moneen uuteen ja ihmeelliseen. Se mahdollistaa valtavan paljon erilaisia oppimiskokemuksia, kehitysmahdollisuuksia ja vaikuttamisen väyliä. Pitää hahmottaa sekuntit ja vuodenkierto. Yksityiskohdat ja laajat kokonaisuudet. Nähdä menneisyyteen saadakseen ymmärrystä, tulevaisuuteen pystyäkseen ottamaan seuraavan askeleen ja pitää jalat samalla tiukasti nykyhetkessä.


Onnistumiseen 5 vuoden kuluttua – vai 8 viikossa?

Onnistunut mökkivuokrauksen aloitus vaatii paljon. Monenlaista osaamista, kokemusta ja taitoja. Siksi itsekseen mökkivuokrausta aloittavan kehityskaari onkin parhaimmillaan vasta viisi vuotta toiminnan käynnistyttyä. Viisi vuotta rankkaa kantapääakatemiaa. Viisi vuotta kalliita ja tuskallisia virheitä, joista voi sitten ottaa opiksi.

Haluatko hypätä aikakoneeseen? Entä jos pääsisit onnistuneen mökkivuokrauksen aloitus-kohtaan elämässäsi viiden vuoden sijaan kahdeksassa viikossa? 

Lue tarkemmin täältä, mistä ihmeestä oikein on kyse.


Mökkivuokraus on parhaimmillaan todella antoisaa, mielekästä ja merkityksellistä. Pystyt saavuttamaan menestyksesi avulla taloudellisen vapauden, mahdollisuuden sanoa kyllä ja ei juuri niille asioille, mille haluat. Saat tuloja, jotka ovat suoraa seurausta omasta bisneksestäsi, ja jotka virtaavat sinulle suorassa suhteessa onnistumisiisi.

Onnistumisistasi saat itsevarmuutta, joka näkyy kaikessa muussakin tekemisessäsi. Kun luotat itseesi, tulet lähtökohtaisesti onnistumaan. Ja keräämäsi osaamisen myötä sinulla on monipuolinen työkalupakki, jota voit hyödyntää monipuolisesti elämässä eteen tulevissa tilaisuuksissa.

Vaikka mökkivuokraus vaatiikin monenlaista osaamista, se on tehtävissä. Ja kaiken vaivan arvoista. Varsinkin toimiessaan, kuten sen pitäisikin.

Suosittelen lämpimästi lukemaan tämän, pitkähkön sivun loppuun asti. Kun olet lukenut sen alas asti, olet samalla läpäissyt erään mökkivuokraajan tärkeän testin.

Pystyt sitoutumaan, osoitat sinnikkyttä ja kärsivällisyyttä. Kaikki erittäin tärkeitä, kehitettävissä olevia ja varsin tarpeellisia ominaisuuksia mökkivuokraajalle. Jaksatko lukea sivun loppuun asti? Läpäisitkö ensimmäisen testin?


Mitä ajatuksia ja tunteita kirjoitus sinussa herätti? Olisi mahtavaa, jos kertoisit niistä, vaikkapa alla olevissa kommenttikentissä! Entä arveletko, että kirjoituksesta olisi apua tai hyötyä jollekin toiselle(kin)? Välitä välittämällä.

Facebook Comments Box

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: