5 ILMAISTA markkinointikeinoa

Onnistunut markkinointi on opeteltavissa oleva taitolaji. Se ei ole kuluttajan huijaamista vaan (potentiaalisen) asiakkaan palvelemista. Onnistuneessa markkinoinnissa

  • tavoitetaan juuri ne henkilöt, joita aiheesi kiinnostaa
  • kerrotaan asiakkaan kannalta olennaiset seikat tuotteesta tai palvelusta
  • kannustetaan sitoutumaan, mikäli se hyvältä tuntuu.

Hyvin harvalla on miljoonabudjetteja käytössään markkinointiin. Silti näkyvyyttä tarvitaan, jotta unelma-asiakkaat löytävät tiensä juuri sinun palveluittesi äärelle.

Ilmaiset keinot markkinointiin, näkyvyyden lisäämiseen, unelma-asiakkaiden löytämiseen, tuottavuuden lisäämiseen ja toiminnan tehostamiseen ovat siis tarpeen.

5 ilmaista markkinointikeinoa:

1. Facebook

Facebook on yksi suosituimmista sosiaalisista medioista. Sen kattavuus on globaali ja suosio kasvaa alati. Facebookia käytetään yhä enemmän myös tiedonhakuun. Pääset tekemään Facebook -sivut ilmaiseksi.

Ilmainen on myös tämä eOpas Facebook -sivujen tekoon mökillesi. Lue tarkemmin ja tilaa itsellesi, jos haluat. Hyppää suoraan mukaan suosituimpaan, globaaliin mediaan, ilmaiseksi.

2. Google Maps

KAIKKI etsivät alueen ja paikan tietoja Google Mapsista. Tämä ilmainen karttapalvelu on enemmän kuin navigaattori. Voit lisätä sinne

  • paikan osoitteineen
  • yhteystietosi
  • nettisivusi
  • aukioloajat
  • valokuvia ja paljon muuta.

3. Instagram

Instagram on hyvin kuvapainotteinen, henkilökohtainen sosiaalinen media. Pystyt luomaan tuotteillesi ja palveluillesi oman tilin. Julkaisuihin voit lisätä kuvan lisäksi tekstiä ja linkkejä.

Koska kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, voit luoda mielikuvia ja tunnelmia Instagramin avulla helposti.

4. Wikipedia

Wikipedia on ilmainen tietosanakirja. Sitä käytetään tiedonhakuun globaalisti. Tuotteesi ja palveluittesi esittelyt kannattaa ehdottomasti löytyä sieltä. Wikipedia ei kuitenkaan ole kotisivupalvelu, eli esittele aidosti yritys, talo, mökki tai jokin merkittävä asia.

Kuka tahansa voi luoda artikkelin Wikipediaan. Mieti, riittääkö artikkeli suomenkielisessä Wikipediassa vai haluatko laajemman kattavuuden tekemällä artikkelin jollekin kansainvälisemmälle kielelle.

Huomioi, että Wikipediasta löytyäkseen artikkelilla on syytä olla jotain yleisempää, olennaista merkitystä. Jokin merkittävä tapahtuma, paikka tai asia, johon mökkisi liittyy? Hienoa, kerro Wikipediassa sitten siitä – ja liitä mökkisi mukaan artikkeliin.

5. tori.fi

Suomalaisten keskuudessa erittäin suosittu, ilmainen kanava tuotteiden ja myös palveluiden myyntiin ja vuokraukseen. Joka päivä palveluun ilmestyy noin 30 000 uutta ilmoitusta. Tarjontaa siis löytyy, mutta sitä myös käytetään aktiivisesti hakuun.

Huomaa: tori.fi on päivittänyt asetuksiaan niin, että nykyisin mökkien vuokrausilmoitukset ovat yrityksille maksullisia. Yksityisille ilmoitukset ovat edelleen ilmaisia.


Haluatko oppia markkinoinnista lisää? Tule mukaan ILMAISELLE Markkinoinnin opintopolulle. Pääset mukaan TÄSTÄ.

Haluan onnistua markkinoinnissa


Kerro tunnelmasi ja ajatuksesi alla olevissa kommenteissa luettuasi tämän tekstin. Vinkkaathan kirjoituksesta myös muille, joiden haluat hyötyvän näistä viidestä ilmaisesta markkinointikanavasta.

Facebook Comments Box

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d