21. uutiskirje

Alunperin 21. uutiskirje on lähetetty sen tilanneille 22.7.2017. Jos sinäkin haluat päästä lukemaan uutiskirjeen tuoreeltaan, saat tilattua sen sähköpostiisi täältä.


Mökkivuokraajan käsikirjan 21. uutiskirje

Auttaa sinua onnistumaan mökkivuokrauksessa.

Aamujen aamua!

Viime viikon uutiskirjeen kyselyn mukaan moni ei ollut vielä edes miettinyt vuodevaihtoehtojen muunneltavuutta. Ei ihme, jos koko mökkivuokraus on vasta suunnitteilla. Koko ajan selviää uusia asioita, mitä ottaa huomioon.

Tällaisten oivallusten vuoksi kirjoitin Mökkivuokraajan käsikirjan. Tuntui, että koko ajan tuli ilmi jotain, mitä en ollut vielä ajatellutkaan. Usein kysymykset ja tilanteet tulivat puskista ja niihin piti reagoida salama-aikataululla. Melko stressaavaa. Päätin, ettei kenenkään muun tarvitse kokea samaa. Kirjoitin oppimani ylös.

Kaipasin valtavasti myös jotakuta, jonka kanssa pallotella pulmiani. Siksi Mökkivuokraajat -ryhmä on minulle niin tärkeä: sinne voi oikeasti huikata kuulumiset, päivän polttavimmat, manata turhautumistaan tai kysellä niitä pöljimmiltäkin tuntuvia.

Tiistaina kirjoitin blogipostauksen sinulle. Koska olet Mökkivuokraajan käsikirjan uutiskirjeen lukija, tiedän, että olet fiksu. Olet nimittäin valmis tarttumaan taloudellisen hyvinvointisi härkää sarvista ja tekemään töitä onnistuaksesi. Luotsaat elämääsi, ja hyvä niin.

Kirjoitin ideoita, mistä kaikesta voikaan saada vuokratuloja, helpostikin. Kunhan saan työhuoneeni valmiiksi (keskiviikkona valoin 16 neliötä betonia lattiaan – rankkaa mutta mahtavaa), alan suunnitella pihalle rakennettavaa vierasrakennusta. Jota sitten sen tyhjillään ollessa aion vuokrata, kuinkas muutenkaan.

Kun katselet avoimin mielin ympärillesi, näet (vuokra)tulonlähteitä monessakin eri paikassa. Kaikkiin niihin pätevät samat lainalaisuudet: muutos vuokraukseen sopivaksi, oikeanlainen markkinointi, hyvä asiakaspalvelu ja korkealaatuinen (mökki)vuokraustapa.

Mitä näistä tulonlähteistä sinä pystyisit helposti toteuttamaan jo nyt?
Mökki, jota käytän alle 365 päivää vuodessa
Piharakennus, jota voisi hyödyntää
Koti, josta voisin järjestää tilan vuokralle
Suvullani on maa(tila)
Voisin auttaa ystävääni ja saada provisiot vuokratuloista

Erittäin huomionarvoinen asia tiistaisessa kirjoituksessa oli hyvän vuokraussuunnitelman merkitys lainaa haettaessa. Olen auttanut useaa Mökkivuokraajan käsikirjan asiakasta laatimaan laskelmia niin tuotto-odotuksiin kuin kannattavuuslaskelmiinkin.

Samaa teemaa jatkaen vastasin torstaina (monen) lukijan kysymykseen hinnoittelusta. Mitkä kaikki asiat vaikuttavat hinnanmuodostukseen? Mutta. Vuokran suuruus on lopultakin vain yksi, vaikkakin merkittävä, osa hinnoittelua. Myös päätökset vuokra-ajasta, hinnoittelumalleista, sesongin vaikutusten huomioiminen, kuluperusteisuus, lisämyynnit ja hinnankorotukset tulee pohtia.

Näitä kaikkia kysymyksiä pääsin ratkomaan mökkivuokrausta aloittaessani (ja jälleen auttaessani ystäviäni ratkaisujenteossa heidän mökkivuokraustaipaleellaan). Oppimani kirjoitin ylös käsikirjaan, kuinkas muutenkaan.

Mökkivuokrausta aloittaessasi sinun pitää näihin kaikkiin kysymyksiin ottaa jollakin tapaa kantaa. Niinpä olen rakentanut kurssille pohdintojen avuksi muun muassa laskurin, johon voit syöttää mökistäsi tietoja ja nähdä, miten erilaiset muuttujat antavat erilaisen vuokrasumman. Tämä suuntaa antava luku on hyvä apu pohdinnoille, joita voimme jatkaa vaikka Mökkivuokraajat -ryhmässä.

Kiitos kaikille jo ennakkoilmoittautumisen tehneille! Kannattaa todella jättää yhteystietonsa, jos aloituskurssi kiinnostaa. Saat lisätietoja ja kuulet ensimmäisenä, kun kurssille on mahdollista päästä mukaan.

Nyt Lillanissa on ollut vieraita, jotka ovat viipyneet pian viikon. On kuin lomalla olisi! Olen pystynyt purkamaan rästiin jääneitä töitä ja toden totta viettämään lomaakin. Tein myös opintomatkan, yövyin lasten kanssa Hotelli Hiltonissa.

Haluan alati oppia lisää. Parhailta oppii parhaita toimintoja. Sainkin paljon uusia ideoita kokeiltavaksi. Tunnetaso toimii. Asiakaspalvelun merkityksellisyys. Laadukkaan elämyksen luominen hienovaraisin elein. Mahtava tunne, kun on exclusive VIP. Keskittyminen unelma-asiakkaiden hoitamiseen silkkihanskoin kannattaa. Elämys on se, joka kutsuu palaamaan ja pysymään unelmavieraana.

Eräs Mökkivuokraajan konsultoinnin asiakkaista totesi näin: ”edessä on mielenkiintoinen seikkailu!” Mahtava asenne. On hienoa, että saan kokea tämän seikkailun kanssasi!

Kaunista viikonloppua Sinulle ja läheisillesi toivottaa
Sari
Onko sinulla kysymyksiä vailla vastausta? Antaa tulla. Saat vastauksen, lupaan.
img_1082

Kuka minä olen tällaista kertomaan?

Olen menestyksekkäästi vuokrannut omistamaani taloa, Lillania, vuodesta 2015. Ensin yksityisenä, vuodesta 2016 alkaen yritykseni kautta. Ensimmäiset vieraat tulivat juhannuksena 2015, kaksi viikkoa toiminnan käynnistymisen jälkeen. Vuokraustoiminta on ollut kannattavaa alusta alkaen. Lillan toimii samaan aikaan sekä lippulaivana että koekaniinina Mökkivuokraajan käsikirja -palvelulle. Kun huomaan jonkin toimivan tavan hoitaa asioita, palastelen siitä onnistumisen avaintekijät ja kerron ne sinulle.

Seuraan aktiivisesti mökkivuokraukseen liittyviä tilastoja, tutkimuksia, uutisia ja trendejä. Markkinat ovat muuttumassa. Enää ei haluta niinkään omistaa mökkiä, vaikka mökkeilyyn käytetty aika ja raha ovat kasvussa. Erinomainen markkinaennuste siis.

Tervetuloa mukaan onnistujien kelkkaan. Tervetuloa mökkivuokraajaksi!

PS. Mikä ihmeen Orava Consulting? Äidinäitini tyttönimi oli Orava. Hänen sukunsa oli tilallisina Karjalan Raudussa jo 1500-luvulla. Ylpeänä kannan vahvan, taitavan äidinäitini suvun perintöä yritykseni nimessä. Kiitos Anni ja mahtavat esivanhempani ennen häntä. Ilman teitä en olisi tässä.

MÖKKIVUOKRAAJAN KÄSIKIRJA
Sari Hyvärinen
Orava Consulting
y-tunnus 2576026-8
alv.rek, enn.rek
Kehäkukkatie 4
FI-25700 Kemiö
Finland
sari@mokkivuokraajankasikirja.fi

Facebook Comments Box

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: