18. Uutiskirje

Uutiskirje lähetettiin alunperin 1.7.2017. Blogissa uutiskirjeet julkaistaan siis yli kuukauden viiveellä. Haluatko uutiskattauksen tuoreeltaan tarjoiltuna sähköpostiisi? Voit tilata sen itsellesi täältä.


Mökkivuokraajan käsikirjan 18. uutiskirje

Auttaa sinua onnistumaan mökkivuokrauksessa.

Aamujen aamua!

Uutiskirje jatkaa edelleen ilmestymistään lauantaiaamuna. Huikeat 62,5% viime uutiskirjeen kyselyyn vastanneista lukee sen mieluiten viikonlopun ratoksi. Kiitos vastauksista! (Jos kuulut siihen 37,5 prosenttiin, joka lukee uutiskirjeen mieluummin arkena, säästä toki tämä itsellesi sopivimpaan ajankohtaan luettavaksi.)

Suomalaisten lomakausi on kukkeimmillaan. Pankkeja kiinnostaa, miten me käytämme rahojamme lomaillessamme. Mökkeily kuuluu merkittävänä osana suomalaisten kesälomaan. Nordean selvityksen mukaan ”Joka kolmas vastaaja suunnittelee viettävänsä ainakin osan kesälomastaan mökillä. Mökkeily on suosittu kesänviettomuoto myös nuoremmilla ikäryhmillä.”

Kesälomabudjetti on nousussa. Rahaa kesälomaan käytetään keskimäärin 1120€, ilmenee LähiTapiolan tutkimuksesta. Lähes joka viides aikoo INVESTOIDA mökkeilyyn. Ei siis vain piipahtaa suvun mökillä vaan esimerkiksi tulla juuri sinun mökillesi vieraaksi.

Haluaisitko saada siivun tuosta reilusta tonnista per lomanenä omalle tilillesi? Pohditko, onko mökkivuokraus kannattavaa? Riippuu tavoitteistasi ja tilanteestasi. Voit saada hyvin pienelläkin panostuksella lisätuloja vaikkapa omalle kesälomallesi. Tai täyden toimeentulon, miten vain haluat.

Mökkivuokraajan käsikirja tarjoaa palvelua niin mökkivuokrausta pohtiville ja aloittaville kuin jo toteuttavillekin. Sekä pienimuotoista että laajaa ammattimaista toimintaa harjoittaville. Palvelu tulee olemaan edelleen saatavilla kaikille mutta juuri sinua kiinnostavin sisältö löytyy jatkossa yhä helpommin.

Jotta pystyn auttamaan juuri sinua entistäkin paremmin, klikkaisitko omaa tilannettasi parhaiten kuvaavan vaihtoehdon:

 Suunnittelen mökkivuokrauksen aloittamista
 Vuokraan omaa mökkiäni pienimuotoisesti
 Vuokraan mökkiä/mökkejä ammattimaisesti

Kiitos jo etukäteen vastauksestasi!

Tiedäthän, että voit aina kysyä myös juuri sinua askarruttavasta aiheesta? Lupaan vastata. Esimerkiksi Pirjon kysymykseen, miten määritellä – ja kohtuullistaa – vieraiden käyttämä polttopuiden määrä vastasin näin.

Vaan entäpä jos tilanteesi ei ratkeakaan vain yhdellä vastauksella? Henkilökohtaisessa konsultoinnissa saat

  • Vastaukset kysymyksiisi, ongelmakohtiisi ja askarruttaviin pulmiisi.
  • Sparrausta, tukea ja kannustusta.
  • Rehellistä, myönteistä palautetta.

Eiköhän se sillä urkene.

Oletko muuten koskaan laulanut ventovieraita vastaanottaessasi? Minä olen, nyt. Vieläpä Monty Pythonin viisua. Elämän ei aina tarvitse olla niin vakavaa – joskus tilanteet vievät mukanaan. Olen myös, hieman asiallisemmin, päivittänyt paikallisten nähtävyyksien ja tehtävyyksien esitteet helpommin vieraiden saataville. Ehkäpä sinunkin kannattaisi?

Tiedätkö. Minusta on mahtavaa, että olet valinnut menestyksekkään (ja aika usein hauskankin) mökkivuokrauksen polun kuljettavaksesi. Kuljen sitä ilolla kanssasi!
Ihanaa viikonloppua Sinulle ja läheisillesi toivottaa
Sari
Tilaa Mökkivuokraajan konsultointi täältä.

Onko sinulla kysymyksiä vailla vastausta? Antaa tulla. Saat vastauksen, lupaan.

img_1082

Olen menestyksekkäästi vuokrannut omistamaani taloa, Lillania, vuodesta 2015. Ensin yksityisenä, vuodesta 2016 alkaen yritykseni kautta. Ensimmäiset vieraat tulivat juhannuksena 2015, kaksi viikkoa toiminnan käynnistymisen jälkeen. Vuokraustoiminta on ollut kannattavaa alusta alkaen. Lillan toimii samaan aikaan sekä lippulaivana että koekaniinina Mökkivuokraajan käsikirja -palvelulle. Kun huomaan jonkin toimivan tavan hoitaa asioita, palastelen siitä onnistumisen avaintekijät ja kerron ne sinulle.

Seuraan aktiivisesti mökkivuokraukseen liittyviä tilastoja, tutkimuksia, uutisia ja trendejä. Markkinat ovat muuttumassa. Enää ei haluta niinkään omistaa mökkiä, vaikka mökkeilyyn käytetty aika ja raha ovat kasvussa. Erinomainen markkinaennuste siis.

Tervetuloa mukaan onnistujien kelkkaan. Tervetuloa mökkivuokraajaksi!

PS. Mikä ihmeen Orava Consulting? Äidinäitini tyttönimi oli Orava. Hänen sukunsa oli tilallisina Karjalan Raudussa jo 1500-luvulla. Ylpeänä kannan vahvan, taitavan äidinäitini suvun perintöä yritykseni nimessä. Kiitos Anni ja mahtavat esivanhempani ennen häntä. Ilman teitä en olisi tässä.

MÖKKIVUOKRAAJAN KÄSIKIRJA
Sari Hyvärinen
Orava Consulting
y-tunnus 2576026-8
alv.rek, enn.rek
Kehäkukkatie 4
FI-25700 Kemiö
Finland
sari@mokkivuokraajankasikirja.fi

Facebook Comments Box

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: