15. Uutiskirje

Mökkivuokraajan käsikirjan 15. uutiskirje on alunperin lähetetty tilaajille 10.6.2017. Blogissa uutiskirjeet julkaistaan yli kuukauden viiveellä. Mikäli haluat uutiskattauksesi tarjoiltavan sinulle tuoreeltaan, voit tilata kirjeen suoraan sähköpostiisi täältä.


Mökkivuokraajan käsikirjan 15. uutiskirje

Auttaa sinua onnistumaan mökkivuokrauksessa.

Tervetuloa viikottaisen uutiskirjeen pariin!

Et ole yksin. Tuoreimman mökkibarometrin mukaan Suomessa on yli 600 000 mökkiä, joiden omistajista 5% suunnittelee mökkinsä vuokrausta. Yli 30 000 kollegaa. Tähän lisäksi vielä kaikki ne, jotka pohtivat vaikkapa kotinsa ylimääräisen huoneen tai piharakennuksen vuokrausta. Mökkivuokraajan käsikirja palvelee teitä kaikkia.

Satojen uutiskirjeen lukijoiden joukkoon mahtuu vielä mainiosti lisää. Niinpä sinun sopii kutsua ystävä, joka on samassa tilanteessa kuin sinä. Vinkkaathan hänelle uutiskirjeestä tai vaikkapa ilmaisesta Mökkivuokraajan Minioppaasta, jonka avulla pääsee jo puusta pitkälle? Vielä pitäisi saada sana kiertämään, että kaikki 30 000 – ja muut, jotka tästä innostuvat – saavat vetoapua. Tässä kohtaa ei nimittäin kannata onneaan kätkeä. On kaikkien etu, että mökkivuokraus toimii ja on laadukasta. Yksikin huono mökkivuokrauskokemus kiirii kauas ja vaikuttaa meidän kaikkien maineeseemme. Kiitos, että kannat oman kortesi kekoon, välität ja jaat.

Tiistaina kirjoitin blogiin liinavaatteista. Mökkivuokrauksen varsin puuhakas kesäsesonki on käynnistynyt. Vuodevaatteet muodostavat merkittävän osan vieraiden mökkeilyelämyksestä. Jotta kokemus olisi vain myönteinen, kerroin, minkälaisia liinavaatteita suosittelen ja miksi. Koska lakanarumba on huippusesonkina melkoinen mylly, vinkkasin myös apuja vuodevaatevalssin askelmerkeiksi. Kirjoitus sai sosiaalisessa mediassakin mukavasti huomiota. Pääset lukemaan postauksen täältä.

Torstaina oli jälleen aika vastata lukijan kysymykseen. Carola V. oli kysynyt, onko fiksua tapaa luovuttaa avain vuokraajalle ja pohti myös avainten palautusta. Kirjoitin avainten käsittelystä laajemminkin. Kerroin myös, miksi suosittelen vahvasti henkilökohtaista avainten luovutusta koodilla aukeavien lukkokaappien asemesta. (Kun askartelin kaapin kuvalle viikset, hihittelin hieman. Pömpeli ei ole paras vaihtoehto.) Lue avaimista, perusteluista ja katso viikset täältä. Carola, kiitos kysymyksestäsi, joka koskettaa itse asiassa jokaista vuokraajaa. Toivottavasti vastaukseni auttoi. Jos sinulla on jotain, mitä pohdit, auttaisin sinua mielelläni. Voit lähettää minulle kysymyksesi. Lupaan vastata.

Kerroin viime viikon uutiskirjeessä, kuinka Ilta-Sanomien toimittaja soitti minulle pyytäen kommenttejani mökkivuokrauksesta kertovaan juttuun. Se julkaistiinkin tämän viikon tiistaina ilmestyneessä lehdessä koko sivun artikkelina otsikolla ”Laittaisinko mökin vuokralle?”. Kiitos Anu. Teen jutusta oman kirjoituksensa Mökkivuokraajan käsikirjan blogiin, kunhan teksti ilmestyy myös Ilta-Sanomien nettisivuille. Tältä juttu näytti lehdessä.

Kun Mökkivuokraajien sisäpiiristä tukea ottava ponnistaa siivilleen, saa hän täyden tukeni. Esittelen ylpeänä kuin emo poikasiaan näitä untuvikkoja. Tuntuu kerrassaan huikean hyvältä saada kertoa näistä uusista tai entistä ehommaksi laitetuista mökeistä. 12. uutiskirjeessä hehkutin Karoliinan ja Kristianin upeaa starttia mökkivuokrauksessa – ihana mökki upeilla kuvilla. Taatusti erinomainen kesä edessä. Tällä viikolla on vuorossa Strandbacken. Sinänsä poikkeuksellinen tapaus, että mökin omistaja toivoo minun hoitavan toistaiseksi yhteydenotot. No, minähän hoidan. Aivan lähiaikoina Strandbackenin sivuille on tulossa myös uusia kuvia puutarhasta, joka on nyt kukkeimmillaan. Kiitos, että käyt kurkkaamassa ja tykkäät, jos tykkäät. Myös sivun jakaminen olisi varsin solidaarinen teko. Koska pääsen puffaamaan sinun mökkiäsi tässä?

Kaksi vuotta sitten olin juuri saanut ensimmäisen buukkaukseni Lillaniin. Huikaiseva onnistumisen tunne! Ennen sitä hetkeä, raivatessani, laittaessani, rakentaessani taloa, nettisivuja ja toimintamallia olin tuntenut monen monituista epävarmuuden ja jopa epätoivon hetkeä. Valtavasti ajatuksia. Kenen kanssa keskustella niistä? Liuta kysymyksiä. Keneltä saada vastaukset?

Vuoden päivät toimintaa (onnistuneesti ja tuottoisasti!) pyöritettyäni – ja koettuani vielä laajemman tunteiden kirjon – kirjoitin Mökkivuokraajan käsikirjaan kaiken siihen asti oppimani. Ajatuksenani oli, että muiden ei tarvitsisi oppia kantapään kautta samoja asioita, joita itse olin oppinut. Oikotie onneen. Onnistumisen askelmerkit niille, jotka eivät halua tuhlata aikaansa, rahaansa tai hermojaan yrittäessään keksiä pyörää ihan itse.

Kirja on silmukoitunut eKirjaksi ja äänikirjaksi, jotta jokaiselle löytyisi mieluisin formaatti onnistumisen polulle. On mahtavaa päästä auttamaan henkilökohtaisesti jokaista kirjan hankkinutta sisäpiiriläistä. Tukemaan ja nostamaan epätoivon alhosta, kannustamaan epävarmuuden hetkellä, iloitsemaan onnistumisista, neuvomaan pienimmissäkin yksityiskohdissa. Antamaan juuri sitä apua, jota olisin itse kaivannut yli kaksi vuotta sitten. Ja nähdä, miten myönteisessä ryhmähengessä saa vertaistukea ja oivalluksia itse kukin toisiltaan. Olet mitä lämpimimmin tervetullut mukaan sisäpiiriin!

Ensi viikolla blogissa luvassa jälleen ajankohtaisia aiheita ja vastauksia kysymyksiin, viikon päästä uutiskirjeessä taas näistä ja monesta muusta. Sitä ennen toistan pyyntöni sinulle: jos tunnet jonkun, joka saattaisi hyötyä Mökkivuokraajan käsikirjan palveluista, vaikkapa ilmaisesta Mökkivuokraajan Minioppaasta, ole reilu häntä kohtaan, linkkaa ja vinkkaa.

Mahtavaa kesäviikonloppua sinulle ja läheisillesi!
Mökkivuokrauksen polkua kanssasi kulkee
Sari
Onko sinulla kysymyksiä vailla vastausta? Antaa tulla. Saat vastauksen, lupaan.

Kuka minä olen tällaista kertomaan?

Olen menestyksekkäästi vuokrannut omistamaani taloa, Lillania, vuodesta 2015. Ensin yksityisenä, vuodesta 2016 alkaen yritykseni kautta. Ensimmäiset vieraat tulivat juhannuksena 2015, kaksi viikkoa toiminnan käynnistymisen jälkeen. Vuokraustoiminta on ollut kannattavaa alusta alkaen. Lillan toimii samaan aikaan sekä lippulaivana että koekaniinina Mökkivuokraajan käsikirja -palvelulle. Kun huomaan jonkin toimivan tavan hoitaa asioita, palastelen siitä onnistumisen avaintekijät ja kerron ne sinulle.

Seuraan aktiivisesti mökkivuokraukseen liittyviä tilastoja, tutkimuksia, uutisia ja trendejä. Markkinat ovat muuttumassa. Enää ei haluta niinkään omistaa mökkiä, vaikka mökkeilyyn käytetty aika ja raha ovat kasvussa. Erinomainen markkinaennuste siis.

Tervetuloa mukaan onnistujien kelkkaan. Tervetuloa mökkivuokraajaksi!

PS. Mikä ihmeen Orava Consulting? Äidinäitini tyttönimi oli Orava. Hänen sukunsa oli tilallisina Karjalan Raudussa jo 1500-luvulla. Ylpeänä kannan vahvan, taitavan äidinäitini suvun perintöä yritykseni nimessä. Kiitos Anni ja mahtavat esivanhempani ennen häntä. Ilman teitä en olisi tässä.

Sari Hyvärinen yrityksen logo
Multidimensional entrepreneurship

MÖKKIVUOKRAAJAN KÄSIKIRJA
Sari Hyvärinen
Orava Consulting
y-tunnus 2576026-8
alv.rek, enn.rek
Kehäkukkatie 4
FI-25700 Kemiö
Finland
sari@mokkivuokraajankasikirja.fi

Facebook Comments Box

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d