14. Uutiskirje

14. uutiskirje lähetettiin alunperin 3.6.2017. Blogissa uutiskirjeet julkaistaan yli kuukauden viiveellä. Mikäli haluat lukea uutiskirjeet tuoreeltaan, saat tilattua ne sähköpostiisi täältä.


Mökkivuokraajan käsikirjan 14. uutiskirje

Auttaa sinua onnistumaan mökkivuokrauksessa.

sydämellisesti tervetuloa viikottaisen uutiskirjeen pariin! (Tuntuupa hyvältä saada toivottaa tervetulleeksi satoja uusia Mökkivuokraajan käsikirjan uutiskirjeen lukijoita, joista suurin osa on mukana tilattuaan Mökkivuokraajan Minioppaan. Ja mahtavaa on saada toivottaa tervetulleeksi uutiskirjeen pariin myös ne, jotka ovat kulkeneet kanssani tätä taivalta jo monta viikkoa. Monelle tämä on jo 14. sähköpostiin kolahtava uutiskirje.)

Minulta on kysytty, miksi teen tämän kaiken. Käytän kymmeniä tunteja viikossa Mökkivuokraajan käsikirja -palvelun kehittämiseen kirjoittaen oppaita, postauksia, vastaten kysymyksiinne (kiitos niistä! Älkää lopettako kysymistä tai palautteen antamista!). Opastaen, neuvoen, selvittäen. On helppo vastata. Auttaakseni. Olen itse opetellut yksin kaiken mökkivuokraukseen liittyvän, usein kivuliaasti ja kalliisti kantapään kautta. Kenenkään muun ei tarvitse enää aloittaa tai pyörittää mökkivuokrausta yksin, jos ei halua. On ajallisesti ja rahallisesti kerrassaan pönttöä kokeilla kaikkia mahdollisia virheitä itse, jos voi saada onnistumisen avaimet suoraan käteen. Ja hermoja raastavaakin se voi olla – satun omakohtaisesta kokemuksesta tietämään. En ole pyhimys enkä istu rahakasan päällä, joten tottakai toivon jonkun lukijan kiinnostuvan ja innostuvan ostamaan muutaman kympin hintaisen kirjani tai vaikkapa osallistumaan tulevaisuudessa syventäville kursseilleni (jahka ne valmistuvat). Mutta mielekästä tästä hommasta tekee tunne, että ihan oikeasti pääsen auttamaan.

Tiistaina julkaisin blogipostauksen hyvästä mökkivuokraustavasta. Kirjoitin perusteluineen, minkä vuoksi hyvä mökkivuokraustapa koostuu sekä mökin omistajan että vieraan välisestä, molemminpuolisesta kunnioituksesta ja luottamuksesta – ja molempien riittävästä osaamisesta.

Mökkivuokrausmarkkinoilla vallitsee monella tapaa pelon ilmapiiri. Molemmat osapuolet pelkäävät, mitä koiruuksia toinen hautoo. Yleensä ihan suotta. Ilmapiiri vaikuttaa kuitenkin kielteisesti meidän kaikkien mökkivuokraustoimintaamme ja hidastaa markkinoiden kasvua – pienentäen siis myös meidän saamaamme voittoa.

Lääkkeeksi tähän pulmaan on nyt perustettu Suomen Mökkivuokraajat ry, jonka puheenjohtajana toimii allekirjoittanut. Koko Suomi toiminta-alueenaan yhdistys edistää korkealaatuista mökkivuokraustapaa. Yhdistys ajaa siis sekä mökin omistajien että vieraiden etua, sillä:

hyvin sujuessaan mökkivuokraus on todella monia osapuolia hyödyttävää toimintaa.

Torstaina vastasin blogissa lukijan kysymykseen ideaalista vuokra-ajan pituudesta. Luonnollisestikin siihen vaikuttaa moni asia, lähtien omistajan tilanteesta, toiveista ja tavoitteista. En pysty antamaan yksiselitteistä vastausta tuntematta lähtötilannetta tarkemmin, joten avasin vuokra-ajan pituuden vaikutuksia ja valintaperusteita kirjoituksessa laajemminkin.

Torstaina minulle soitti myös Ilta-Sanomien Lifestyle -toimittaja pyytäen näkemyksiäni mökkivuokrauksesta lehden ensi tiistain asumisosiossa julkaistavaan juttuun. Siinä pohdittiin, vieläkö ehtii täksi kesäksi laittaa mökkinsä vuokralle, jos niin haluaa. Mielenkiinnolla jään odottamaan artikkelia. Kuinka moni teistä on käynnistämässä mökkivuokraustaan vielä tänä kesänä, käsi ylös?

Kehitän jatkuvasti Mökkivuokraajan käsikirja -palvelua. Mutta en halua tehdä turhaa työtä. Siksi toivoisin, että juuri sinä kertoisit, minkälaista palvelua tai muuta apua mökkivuokraukseen liittyen kaipaisit eniten? Olen pohtinut ja/tai minulle on ehdotettu seuraavia (ja osa onkin jo työn alla):

 1. mökkivuokrauskonsultointi
 2. mökin nettisivujen perustamispaketti
 3. mökkivuokrauksen aloitus -kurssi
 4. mökkiemäntä -palvelun laajentaminen
 5. luotettava mökkivälityspalvelu
 6. alueelliset mökkivuokraajien tapaamiset

Klikkaa vaihtoehtoa, vastaa tähän viestiin tai kerro minulle vaikka sähköpostilla, mitä toivoisit. Kuulisin oikein mielelläni hieman perusteluitakin, jos haluat kirjoittaa. Uskallan arvella voivani toteuttaa melkoisen monta toivetta.

Mökkivuokraajan Miniopas julkaistiin viime sunnuntaina ja on ollut ihan huikea menestys. Sitä on tilattu jo satoja kappaleita. Oppaassa vastaan kattavasti viiteen yleisimpään mökkivuokraukseen liittyvään kysymykseen ja huoleen. Lisäksi oppaan tilaajat saavat useamman päivän aikana joka osioon täydentävän viestin apukysymyksineen. Näiden avulla pystyy omaa mökkivuokraustilannettaan tarkastelemaan ja edistämään huomattavasti. Mökkivuokraajan Miniopas on ilmainen.

Viime uutiskirjeessä mainitsemani bloggariäidin kirjoitus perheensä viikonloppuvierailusta Lillanissa julkaistiin alkuviikosta. Luonnollisestikin tein siitä oman postauksensa Lillanin blogiin ja jaoin postausta ahkerasti sopivissa ryhmissä ja muissa yhteyksissä ohjaten näin liikennettä Lillanin sivuille. Kirjoituksessa minua ilahduttivat luonnollisesti kehut ja suositukset, joita Lillan sai, mutta erityisesti muiden lähialueiden palveluntarjoajien esiinnosto. Nämä saivat ilmaista, myönteistä mainosta Lillanin siivellä. Mahtavaa. Haluan nimittäin kaiken toimintani nostavan hyvää ja yhteistyötä edistävää henkeä. Ei ole mitenkään minulta pois, että muutkin saavat positiivista näkyvyyttä. Sen sijaan se antaa monelle paljon. Myös Lillanin tuleville vieraille, kun pääsevät lukemaan, mitä kaikkea muutakin kivaa alueella on tarjolla Lillanissa yöpyessään.

Ensi viikolla blogissa on luvassa jälleen ajankohtaisia aiheita ja vastauksia kysymyksiin. Sitä ennen pyyntö sinulle: jos tunnet jonkun, joka saattaisi hyötyä Mökkivuokraajan käsikirjan palveluista, vaikkapa ilmaisesta Mökkivuokraajan Minioppaasta, olisitko niin kultainen että vinkkaisit hänelle?

Aivan mahtavaa, että olet mukana mökkivuokrauksen kasvavalla alalla!
Ihanaa (ja toivottavasti pian lämpenevää) viikonloppua
Sinulle ja läheisillesi toivottaa
Sari
Onko sinulla kysymyksiä vailla vastausta? Antaa tulla. Saat vastauksen, lupaan.

Kuka minä olen tällaista kertomaan?

Olen menestyksekkäästi vuokrannut omistamaani taloa, Lillania, vuodesta 2015. Ensin yksityisenä, vuodesta 2016 alkaen yritykseni kautta. Ensimmäiset vieraat tulivat juhannuksena 2015, kaksi viikkoa toiminnan käynnistymisen jälkeen. Vuokraustoiminta on ollut kannattavaa alusta alkaen. Lillan toimii samaan aikaan sekä lippulaivana että koekaniinina Mökkivuokraajan käsikirja -palvelulle. Kun huomaan jonkin toimivan tavan hoitaa asioita, palastelen siitä onnistumisen avaintekijät ja kerron ne sinulle.

Seuraan aktiivisesti mökkivuokraukseen liittyviä tilastoja, tutkimuksia, uutisia ja trendejä. Markkinat ovat muuttumassa. Enää ei haluta niinkään omistaa mökkiä, vaikka mökkeilyyn käytetty aika ja raha ovat kasvussa. Erinomainen markkinaennuste siis.

Tervetuloa mukaan onnistujien kelkkaan. Tervetuloa mökkivuokraajaksi!

Sari Hyvärinen yrityksen logo
Multidimensional entrepreneurship

MÖKKIVUOKRAAJAN KÄSIKIRJA
Sari Hyvärinen
Orava Consulting
y-tunnus 2576026-8
alv.rek, enn.rek
Kehäkukkatie 4
FI-25700 Kemiö
Finland
sari@mokkivuokraajankasikirja.fi

Facebook Comments Box

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d